Групе Ребел Стар и Бохемија свирају заједнички концерт и представљају фантастичне албуме објављене крајем прошле године – “Почетак и крај” и “Путујемо”. Два бенда, 12 музичара, Београд, Загреб, Ниш, Сент Андреја, рок и поп, шездесете и седамдесете, Bitlsi i The Byrds, Bič Bojs i Teenage Fanclub – свега тога има помало у музици ова два бенда, али то није све!

Да ли ћеш посетити концерт?

У Новом Саду ће наступити 25. марта у СКЦНС Фабрици. Улазнице су у претпродаји од понедељка, 7. марта, по цени од 700 динара и могу да се купе онлине на http://www.gigstix.com/ као и на продајним местима Gigstixa. На дан концерта цена улазнице износиће 1.000 динара и моћи ће да се купи на билетарници Фабрике. Врата Фабрике отварају се у 20 часова. Концерт ће почети у 21 час.
Ребел Стар се после опроштајног концерта 2016. године, вратио на сцену соло албумом Милана Главашког “Демони” (април 2020), а следећи корак у “новом почетку” је велики бенд и велике песме. Милан Главашки на музичкој сцени Балкана присутан је више од три деценије. Од “Прислушкивања” Еве Браун до албума “Почетак и крај” Ребел Стар свет се променио неколико десетина пута. Неки људи су отишли, неки нови су дошли, а ретко која од тих промена на макро плану је била позитивна. Оно што је током свих ових година остало исто је Милан и његова вечита потрага за савршеним стихом, најбољим акордом, рефреном који решава “све”, песмом која ће да објасни шта нам се дешава. На албуму “Почетак и крај” Главашки као да је прихватио своју судбина и сада је спреман да нам да одговоре које толико дуго тражимо.

Нишка Бохемија објавила је три студијска албума – “Све наопако” (2017), “Насмеши се и реши се?” (2019) и “Путујемо” (2021). Њихови концерти прича су за себе: тона позитивне енергије, лудило боја, најбоље од поп-рок психоделије и невероватни осећај за мелодију и савршену песму. И шест посебних људи на бини. “Путујемо” је логичан наставак идеје која је окупила бенд: “хајде да свирамо музику инспирисану Beach Boysima и Bitlsima, али на начин како то ми капирамо”. Све то уз бројне утицаје психоделије с обе стране океана, бритпопа и шкотских поп занесењака, уз суптилне цитате бендова из региона који су пресудно утицали на звук групе. Овај нишки соул-спејс-поп-рок састав повремено је разигран као Дејвид Боуви на “Let’ Dance”, хитичан као The Cult na “Electric”, срећно-тужан као Big Star на “Sister Lovers” и неодољив као неки ABBA “Best of”.

 

Leave a comment