15. и 16. март 2022. године у Рефлектор театру представа Уредник са почетком у 20.00 часова 

-50% попуста – Групе веће од десеторо људи, остварују овај попуст, тако да је – уз ову понуду, могуће да улазнице за ваше колеге, колегинице, ученике, учеснице или пријатеље, набавите по цени од само 500 динара.

Рефлектор театар

ТЕМА И ИДЕЈА

Представа УРЕДНИК је савремена драма, настала с циљем да се публика едукује о значају медијске и информационе писмености. Комад одговара на питања: како функционишу медији у савременом друштву, које су технике медијских манипулација, шта су спинови, лажне вести и чега морамо бити свесни када анализирамо медијске поруке.

 

РАДЊА
Радња представе одвија се у редакцији фиктивне телевизије. Главна јунакиња је Вера Катић, одговорна и поштена новинарка, која води десетоминутну, информативну емисију. Након интервјуа са гостом који је поменуо „опасну тему“, Вера схвата да јој се, на телевизији, спрема отказ. Зато одлучује да отказ да сама, у програму. Ово постаје ударна вест, која изазива бурне реакције на друштвеним мрежама, а публика представе добија прилику да види како једна редакција овакву вест заташкава. Пратећи животне драме чланова медијског колектива, постајемо свесни драме савременог друштва. То је драма о последицама играња са истином.

УМЕТНИЧКА ЕКИПА

Текст: Сара РАДОЈКОВИЋ
Концепт и режија: Војкан АРСИЋ

Играју:
Владан СЛАВКОВИЋ, Тања ПЕТРОВИЋ,
Јелена РАКОЧЕВИЋ, Дарко ИВИЋ,
Милош ЛАЗАРОВ, Мирјана ЗЕЉКОВИЋ, Марко ПАНАЈОТОВИЋ, Маја ШУША

Дизајн сцене и костима: Ђурђијана Самарџић
Оригинална музика: Иван Мирковић Бамби
Сценски покрет: Андреја Кулешевић
Видео радови: Сара Марковић

РЕФЛЕКТОР ТЕАТАР (Београд, 2012) је независно, омладинско позориште, чија се сцена налази у простору Дорћол Платза. Све представе Рефлектор театра, говоре о важним друштвеним темама и настају кроз вишемесечне, истраживачке процесе, засноване на едукацији глумаца и глумца. За свој досадашњи рад, Рефлектор театар има СЕДАМ позоришних награда и признања, што га чини једним од најуспешнијх позоришта на независној сцени. Сцена Рефлектор театра налази се на Дорћол Платзу. Након сваке одигране представе, могуће је остати на пићу и дружењу са глумцима и ауторима.

Представа УРЕДНИК је продукционо највећа и најамбициознија представа Рефлектор театра. Према избору критичара листа Политика, УРЕДНИК је проглашен једном од најбољих представа у Србији, 2020. године. Представа је, до сада, била уврштена у селекције два међународна фестивала.

Више од представи прочитајте на линку:
http://predstavaurednik.net/ или на сајту Рефлектор театра https://reflektorteatar.rs/

Leave a comment