Студентска организација ESTIEM LG Belgrade са Факултета организационих наука шеснаести пут заредом организује пројекат “Case Study Show”, који спаја његове учеснике са најпрестижнијим компанијама у региону. Пројекат ће бити одржан од 10. до 18. марта, у нешто другачијој атмосфери него прошле године. Ове године ће догађај бити реализован у комбинованом окружењу, што ће омогућити учесницима да већи део догађаја доживе уживо, али и да се искористи пун потенцијал онлине комуникације.

Case Study Show 2022

Case Study Show из године у годину привлачи све већи број, како учесника, тако и компанија и разлог томе јесте управо повезивање младих студената са представницима водећих компанија на нашем тржишту. Током седам дана пројекта, учесници ће имати прилику да кроз низ предавања и радионица, али и током разговора са људима из пословне сфере, стекну велики број вештина које су важне у пословном свету. Затим ће моћи себе да прикажу у најбољем светлу кроз такмичарски аспект пројекта, када ће заједно са својим тимом решавати студије случаја и представити своје идеје компанијама. Награде које очекују студенте који се највише истакну јесу програми праксе, или различите активности организоване од стране компаније чију су студију случаја решавали. Сам пројекат се састоји из шест целина које обухватају раније наведене аспекте.

Догађај ће започети свечаним отварањем 10. марта, након ког ће се одржати традиционална панел дискусија – Show (Me) Buisness, током које ће представници златних партнера Case Study Show-а приближити учесницима своје пословање, али и одговорити на тренутно актуелна питања младих. Учесници ће овом делу пројекта присуствовати уживо, уз све неопходне мере безбедности.

Свечано отварање пројекта и Show (Me) Business ће пратити Meet-Up који ће се одржати 11. марта у онлине формату. Учесници ће имати прилику да се повежу са компанијама у нешто опуштенијем окружењу, да оставе своје CV-јеве и на тај начин стекну могућност ступања у контакт са компанијама које их занимају, обезбеђујући себи улазак у пословни свет. Са друге стране, компаније имају могућност стицања младих и квалитетних кадрова који ће се уз њих развијати и напредовати.

Након Meet-Up-а, 12. и 13. марта ће се одржати Case Academy, академски део пројекта, ком ће учесници присуствовати уживо. Овај сегмент је од посебног значаја за оне који се раније нису сусретали са студијама случаја и са таквим начином решавања пословних проблема. Стручњаци из области пословања ће одржати предавања, тренинге и радионице како би ову тематику учинили пријемчивијом нашим учесницима, и што је још важније, припремити их за решавање проблема који ће им касније у току пројекта бити предочен.

Затим, од 16. до 17. марта биће одржан наредни део пројекта, Case Room. Он је намењен студентима прве и друге године и омогућава им да кроз решавање студије случаја задатих од стране компанија имплементирају знање стечено током радионица. Ту ће имати прилику да осмисле, а потом одбране своје идеје и предложе решење реалног пословног проблема. Учесници Case Room-а поред свих стечених вештина и знања, имају могућност напретка, односно следеће године могу да се пријаве као чланови тима за Business Case. Студенти завршних година и мастер студија имаће шансу да у оквиру Business Case-а раде на још комплекснијим проблемима, и да освоје праксу компаније чију су студију случаја решавали.

За последњи дан, 18. март, предвиђено је да учесници покажу свој кец у рукаву компанијама кроз кратак формални разговор – Speed Dating. На тај начин, они ће моћи да доживе кратку симулацију интервјуа, односно да одговоре на питања која ће им поставити представници компанија, али најважније да превазиђу своју трему и на најбољи начин представе своје квалитете.

Пројекат ће бити крунисан свечаним затварањем, на коме ће бити проглашени победнички тимови како Case Room-а, тако и Business Case-а. Такође, биће исказана захвалност партнерима, односно компанијама које су својим доприносом помогле реализацији пројекта, али и учесницима који су допринели да Case Study Show испуни своју мисију, а то је повезивање студената са пословним светом.

Пријаве ће бити отворене од 12. до 25. фебруара, а на пројекту су добродошли сви студенти Универзитета у Београду који желе да се добро забаве, али да пре свега унапреде своје вештине рада у тиму, стекну корисно знање и започну свој професионални пут!

 

Leave a comment