У четвртак 24. фебруара и у четвртак 3. марта, у Студентском културном центру Београд одржаће се представљање факултета. 

Посети SKC уколико те занимају факултети
  • четвртак, 24. фебруар Велика сала / Циклус представљања факултета:

у 16:00 – Биолошки факултет

у 17:30 – Технолошко-металуршки факултет

у 19:00 – Пољопривредни факултет

  • четвртак, 3. март Велика сала / Циклус представљања факултета:

у 16:00 – Географски факултет

у 17:30 – Математички факултет

у 19:00 – Факултет драмских уметности

У жељи да помогне младима у избору будућег занимања, као и да нагласи неопходност улагања у знање и усавршавање, Студентски културни центар већ годинама пружа гостопримство факултетима Београдског Универзитета.

Пошто су млади људи циљна група СКЦ-а и наши редовни посетиоци, ово је права прилика да урадимо нешто корисно за њих.

Посетиоци добијају све информације о упису, студирању, студентском животу и могућностима након завршених основних, мастер или докторских студија, од професора и садашњих али и бивших студената, сада успешних пословних људи.

Тако често имамо ситуацију да неко ко је био гост на овом програму и донео одлуку о свом будућем занимању баш овде код нас у СКЦ-у, дође после пар година као успешан студент да представи факултет који је баш овде изабрао.

Овај програм је намењен пре свега матурантима али и свим средњошколцима који планирају да студирају неки од факултета, као и студентима основних студија који желе да упишу мастер или докторске студије. Позвани су сви факултети Унуверзитета у Београду, већина је већ учествовала током претходних година, дивно сарађујемо и сваке године нам се прикључују нови факултети. Факултети који још увек нису узели учешће у Циклусу, добродошли су да се укључе и тиме дају допринос једној лепој идеји. Студентски културни центар има дивну сарадњу и са Београдским гимназијама и средњим стручним школама, као и ученичким домовима, који нас подржавају у овом програму и који редовно обавештавају ученике о терминима одржавања догађаја.

Представљање траје око сат времена, почиње презентацијом а након тога ученици и/или студенти могу да питају све што их занима о упису, пријемном испиту (што њих наравно највише боли тренутно), затим о студирању, наставним модулима, студентском животу као и каснијем запослењу. Презентацију воде професори, асистенти, или сами студенти који су до јуче били на истим мукама као и садашњи матуранти, што још понајвише значи ученицима који долазе, јер тако у опуштеној атмосфери могу да питају све што их занима у вези са конкретним факултетом.

Циклус прати школску годину, (од октобра па до маја), тако да се сваке године понавља представљање сваког од Факултета, јер сваке године стижу нови матуранти и нови студенти.

Улаз на догађаје је слободан.

Leave a comment