Због великог интересовања Кинески фестивал светла у Новом Саду и Београду ће бити продужен до 18. фебруара. Ко још увек није посетио фестивал то може уничинити у Новом Саду у Лиманском парку и у Београду на Сава Променади испред Галерије. Улаз за посетиоце у оба града је бесплатан, а лампиони се пале сваког дана у 17х.

„Срећан сам што смо и ове године, ево већ четврти пут, организовали фестивал и приказали чаролију кинеских лампиона и што људи са породицама, пријатељима уживају у светлосном спектаклу. Фестивал је занимљив свим генерацијама, сви подједнако уживају и сликају се да ухвате и понесу са собом делић кинеске традиције за успомену. “Изјавио је уметник Слободан Тркуља иницијатор и оснивач фестивала.

 

Кинески фестивал светла је у организацији “Балканополис центра за модерну традицију”, под генералним покровитељством Владе Републике Србије и Града Новог Сада, уз покровитељство града Београда и подршку амбасаде Народне Републике Кине у Србији.

 

Поред импозантног змаја дугачког 17м, фаворит посетилаца је музичко-светлосна интерактивна газилица која се активира плешући по њима у Галерији код улаза 5, а Лимански парк у Новом Саду светли као никада до сада уз два кинеска змаја, животињско царство, магичне јелене, чаробне рибе и многе друге атрактивне светлосне инсталације.

 

У нади да ће и следеће године бити у прилици да организују фестивал и да ће се традиција наставити, организатори најављују нове фантастичне светлеће инсталације.

 

Фотографије: Марија Ердељи

Leave a comment