У жељи да створи перспективно окружење за развој и напредак младих у нашем граду, као и сваке године, компанија “Инфостуд” доделила је стипендије студентима Високе техничке школе и Економског факултета у Суботици.

„Инфостуд“ доделио стипендије најбољим студентима у Суботици

Фото: Инфостуд група

Тако ће 11 студената добити стипендије у износу од 30 хиљада динара током 12 месеци, као и праксу у компанији, из области програмирања, систем администрације, менаџмента развоја производа и дигиталног маркетинга.

Задовољан сам што се пракса наставља. Пре неколико година смо покренули сарадњу са Економским факултетом и ВТШ да би давали стипендије студентима који желе да покажу више. Стипендисти имају прилику да сарађују на конкретним пројектима, да нешто додатно науче и тако повећају себи шансе за запошљавање – истиче Бранимир Гајић, директор компаније “Инфостуд”. – Планирамо да настављамо даље, да повећавамо број стипендиста. Тиме што смо дали 11 стипендија значи да су се квалитетни људи јавили. Немају обавезу да постану наши радници, све зависи од појединца, код нас је најзначајнија жеља и спремност за учење и развој и прилагођавање новим технологијама.

Међу стипендистима је и Далибор Биркаш из ВТШ.

Одлучио сам да конкуришем за стипендију јер желим да се бавим ИТ технологијама. Волео бих да се запослим у Суботици јер она постаје центар ИТ индустрије а овде могу да добијем корисну праксу. Могу да допринесем доста пошто је потребно да се истражује и учи а тако се временом напредује – каже Далибор, студент треће године ВТШ на смеру информатика.

Иако је тек на другој години студија, Николина Станић, студенткиња Економског факултета, аплицирала је за стипендију јер жели да стекне додатна практична знања и искуства.

Желим да останем у Суботици, јер мислим да има могућности и желим да будем део те промене, да што више младих остане. Млади могу да допринесу својим идејама, а надам се да ћу се усавршити у маркетингу и дигиталном оглашавању – додаје Николина.

Рад са изузетно обученим људима и у најсавременијим условима био је мотив Драгану Јелићу, студенту ВТШ, да конкурише за стипендију “Инфостуда”.

Желим да унапредим своје знање у области програмирања. Радићу са озбиљним колегама који ће ме усмеравати и помагати како да решавам неке проблеме – истиче Драган, који такође планира да ради у Суботици.

Leave a comment