Новогодишња еуфорија полако попушта и сада улазимо у активну фазу и реализацију онога што само замислили и планирали у овој години. Ушли смо у нову годину са списком жеља, планова и одлука. 

Да ли ти радиш на својим плановима за 2022. годину?unsplash.com

Крај године је време за анализе и сумирање свега што смо радили током године. Обично нас празнична еуфорија додатно инспирише на нове планове, буди нам мотивацију за новинама и променама. У нама се сумира много тога, али је најтеже извући закључак и још теже донети одлуку за даље. Често се дешава да имамо и пуно закључака и утисака, али када треба да напишемо на папир своје одлуке, дође до застоја. Не треба одлуке пожуривати, сигурно да не сазревају тако лако. Сачекајмо да прођу и празнични дани, па када се изроди жеља шта хоћемо даље да радимо у животу, доћи ће и одлука ускоро.

Када смо донели наше одлуке за нову годину и пренели их јасно на папир, можемо да одахнемо. Погледајте да ли сте их добро посложили, како вам изгледају када их прочитате, јесу ли довољно јасне и остварљиве, односно реалне. Најбитније је да ли је то оно што желите и да ли је то реално могуће, односно да ли ви желите и можете то да реализујете.

Када смо потврдно одговорили и на претходну фазу, следећа је да реализујемо оно што смо замислили и да направимо план рада. Битно је да план буде прилагођен нашим обавезама, потребама и могућностима и да на реализацији радимо у континуитету. За то нам је потребна истрајна воља којој претходи јасно зацртан циљ. Напредујемо у реализацији уколико су наше жеље јаке и јасне, уколико је циљ зацртан и уколико смо свесни да се на њему ради континуирано. Уместо изговора, увек нађи начин да нешто оствариш.

Ради вредно на путу ка свом циљу и награда ће ти стићи полако али сигурно. И када наиђеш на препреку, сети се шта те покреће и само настави. На крају сваког напорног рада ужива се у убирању плодова. Какво семе засејеш, таква ће и жетва бити. Само напред гурајте у својој трци и видимо се код табле на којој пише ,,ЦИЉ"!

 Сузана Марјановић 

Leave a comment