Ми смо Appworks, београдска ИТ компанија која развија властите производе – платформу за мобилне апликације и интерактивне постере за образовање.

Желимо да нашем малом али пасионираном тиму додамо креативног сарадника који ће бити у сталном контакту са нашим постојећим партнерима и помагати им да унапреде свој посао, а који ће се поред тога укључивати и у процес продаје новим клијентима.

Да ли те занима креативан посао и плаћена пракса?

Шта су три ствари без којих не напушташ стан?

  • Мобилни телефон
  • Новчаник/новац
  • Кључеви

Најчешће тим редом. Људи погледамо екран телефона 150 пута дневно. Наша компанија од 2013. развија платформу за иОС и Андроид мобилне апликације и wеб сајтове. Радимо са медијима, попут РТС-а, Политике, Јутарњег Листа, Ослобођења али и компанијама као што су грчка кошаркашка лига, словеначка фудбалска лига. Имамо, на пример, клијенте и у Сенегалу, Ирској, Гани, на Хаитију…

Шта очекујемо од тебе? 

Овако… Наш пословни модел заснива се на дугорочној сарадњи са партнерима. Не наплаћујемо високе износе за услуге програмирања унапред, већ наши партнери плаћају месечни фее за наш (сматрамо, технолошки напредан) производ. Наш успех зависи од тога колико дуго сарађујемо са нашим купцима. Ако брзо откажу уговор, таква сарадња нам се не исплати.

Ових пар година смо установили да ипак није довољно имати “само” добар производ, већ он треба сваком купцу да донесе препознатљив бенефит. Примећујемо да понекад наши партнери уђу у посао пуни ентузијазма, а ентузијазам је брзо кварљива роба. Све они лепо замисле, али се деси да некима падне ниво ангажмана за мобилну апликацију, тако и бенефити које имају од ње. Ако их мотивишемо да се ангажују, изведу маркетиншке активности и баве се стварима које ће допринети бољем коришћењу апликације – већа је шанса да ће апликација постати важан део њиховог пословања. Њима бољи резултати, нама срећан и дугорочан партнер. Сјајна прича за обе стране!

Још си ту? Добро је, онда ово може бити прилика за тебе… Ово су таскови којима ћеш се бавити:

  • Саветовање партнерима на основу најбољих пракси које смо препознали код других
  • Помоћ у промоцији наших апликација, а у оквиру постојећих канала наших партнера
  • Сваког јутра питати се: “Како да повећам број корисника апликација сваког нашег партнера?” и… “Да ли можемо да им помогнемо да додатно зараде уз помоћ нашег производа?”
    Контактираћеш организације које смо препознали као могуће партнере. Путем е-маила и телефона, а с временом ћеш се укључивати и у продајне састанке. Ако треба да одредимо, онда планирамо да 70% твог посла буде развој постојећих клијената, а 30% тражење нових

Каква знања су ти потребна?
Сад већ погађаш, потребно је да разумеш одређене пословне процесе. Треба да, што би се рекло, пуцаш од идеја за промоцију и маркетинг. Добро је ако си комуникативна особа, комуницираћеш са различитим људима, сваки дан, мејлом, телефоном, преко Зоома, а кад ковид попусти, и на личним састанцима. Треба да разумеш како функционишу модерне технологије, маркетинг преко друштвених мрежа, није лоше ако си већ корисник медијских и/или спортских апликација.

Шта нудимо?
За почетак, плаћену праксу од 3 месеца, али са могућношћу сталног запослења након тога. Прошле године смо имали 3 особе на плаћеној пракси, од тога су се 2 запослиле за пуно радно време – дакле ова опција је веома реална.

Можда још битније од овога – ово је посао кроз који можеш много да научиш. Видећеш како размишљају разне компаније и размишљати о њиховом послу са њихове тачке гледишта. Уместо да стичеш искуство из дигиталног маркетинга у једној компанији, овде ћеш га стицати у 30 компанија паралелно, а такво искуство ће ти много значити ако се убудуће видиш у маркетингу или менаџменту.

Јави нам се, дођи да видиш шта смо развили досад, да ти објаснимо шта значе „скраћени петак“, „идеја скривена у ћевапу“ и “лига у ПЕС-у”, али пре свега да разговарамо о томе да ли би Appworks био место за тебе.

Где ћеш да радиш?
Наше канцеларије су у Влајковићевој 15, тако да се у кругу од 1.000 метара од нас налази најмање 6 наших клијената које волимо. Ако проширимо круг на пар хиљада километара, број истих се значајно повећава. Атмосфера ће одговарати људима којима одговара рад у мањим тимовима, где је твоја одговорност већа, али и напредак такође.

Извор: Стартуј 

Leave a comment