У десету, јубиларну годину свог постојања и сезону под насловом „За десетку“, Рефлектор театар улази премијером представе БЕТМЕН РОБИН БЕОГРАД, ауторке и редитељке Јелене Богавац.

Представа је настала по романима „Бетмен над Звездаром“ (1996) и „Робин са Крста“ (2020), које је ауторка драматуршки укрстила, адаптирала и превела на језик постдрамског позоришта.

БЕТМЕН РОБИН БЕОГРАД је комад о сусрету две генерације младих, у Београду деведесетих и Београду данас. Генерацију која је била млада деведесетих, заменила су њиихова већ одрасла деца.

Обе генерације баве се питањима правде, побуне, херојства и супер-херојства. Обе генерације желе слободу. Обе генерације желе новац, да је купе. Обе генерације проналазе своје стратегије преживљавања. Стратегије су различите, али једнако погрешне. Као и Београд. Исти град, али ни налик на себе, од пре. Једнак само по томе што и даље једе своју децу и све њихове револуције у покушају.

Ово је представа о граду који једе своју децу. Немојте да вас превари што урламо од смеха. Свакако урламо. Деценијама зовемо упомоћ. Ми, наша деца, наше маме и тате”, каже ауторка Јелена Богавац и додаје: “Ово је мушка прича о херојству. О погрешној иницијацији. О пропалим покушајима да се полети. О антихеројима. Херојима улице. Палим анђелима овог града. Представа о томе како су се узнели пацов, змија и наркоман. Или о томе како су се закуцали у асфалт приликом полетања. Или како су се оклизнули о свежу фарбу. О томе колико је клизаво у Београду.

Представа је делимично финансирана новцем прикупљеним кроз кампању Рефлектор театра „Више од публике“.

Са глумцима с којим сарађује веома дуго: Алексом Бугарчићем, Јованом Здравковићем, Марком Панајотовићем, Игором Марковићем, Павлом Гребенаром, Растком Вујисићем, Антоном Герзином и Предрагом Васићем, Јелена Богавац је изрежирала необичну сценску студију судара генерације X са генерацијом З. У својим идејним и политичким импликацијама, ова представа настаје на најбољој традицији друштвеног ангажмана Рефлектор театра: од бављења актуелним темама, до рада са младима и младим професионалцима. Ипак, својом сложеном, литерарном естетиком, ова представа отвара ново поглавље рада наше трупе: наш јубилеј и прву двоцифрену сезону – десет година заједничког рада.

Премијерно извођење представе БЕТМЕН РОБИН БЕОГРАД одржаће се 15. јануара у 20h у добро познатом Dorćol Platzu на сцени Рефлектор театра.

Улаз ће бити слободан, а ваша места можете резервисати путем наших друштвених мрежа или броја 060 300 888 6.

Видимо се на премијери!

Ваш Рефлектор театар

*Ковид пропуснице су обавезне.

Leave a comment