Уколико немате идеју чиме да обрадујете драге људе за предстојеће празнике, наши предлози могу да вам буду од велике помоћи...

Поклони за најмилије

Пронашли смо за вас бројне оригиналне идеје и креативне произвођаче који пажљиво ослушкују ваше жеље и вредно раде како би вас обрадовали – било да сте гурмани, љубитељи уметности, жељни знања, креативци који самостално воле да праве поклоне, деца или одрасли...

Брзо, лако и лепо

Можда је ово претпразнично време за вас било препуно радних обавеза, те нисте имали времена да натенане разгледате излоге у граду како бисте осмислили поклончиће за ваше најмилије... Ако вас интересује нешто брзо и лако, а ипак прелепо и оригинално, ово је право место за вас.

Поклони за најмилије

Наиме, иза инстаграм налога Поклони за најмилије стоји девојка Светлана Бобић, која је пре четири месеца дошла у Нови Сад из једног малог руског града на Кавказу. Тамо је она својевремено радила као директор продаје у великој компанији, односно, трговинском ланцу, где је имала праксу да дарује свој тим за празнике. Тада је, како каже, схватила колико мали знак пажње може да усрећи неку особу!

Поклони за најмилије: торта по жељи

Размишљајући чиме ће се бавити у Србији, дошла је на идеју, заједно са својим супругом, да споји своје искуство у хуманитарном раду и његово искуство из ИТ-а, те да покрену сајт за куповину поклона.

Поклони за најмилије: ако је љубитељ вина и сира

Основни циљ је да помогнемо људима да брзо и лако пронађу одговарајући поклон за своју драгу особу; да у време ковида - 19 када можда не могу да буду близу најдражих, бар им на неки начин покажу пажњу и љубав.

Поклони за најмилије (најмлађе)

Светланина препорука је да за Нову годину најмилијој особи поклоните нешто што ће обрадовати сва њена чула. Из тог разлога слатки, слани поклони или букети од воћа су идеалан избор.

Поклони за најмилије: 101 рафаело за њу

Доставу вршe широм Србије путем поште, али највише волe када доставу могу лично да уруче у Новом Саду јер тада уживају у осмесима људи. Њихове поклоне можете наручити путем ИНСТАГРАМ СТРАНИЦЕ или ВЕБ САЈТА.

Фотографије Поклона за најмилије: Светлана Бобић

Практично и лепо

Уколико волите да ваш поклон драгој особи буде уједно практичан, леп, али и да носи са собом лепу празничну атмосферу, имамо предлог за вас - ручно рађено, персонализовано посуђе ART CUPS.

Art cups шоља

Јована Васић, из малог села у околина Шапца, завршила је Средњу уметничку школу и уписала Вишу васпитачку, мада је, како каже, и даље желела да се бави неким видом уметности...

Art cups шоље и чаше

Сасвим случајно је на интернету налетела на боје за порцелан и тада се у њој пробудила идеја да усрећује себе и своју околину...

Art cups за омиљену кафицу

У почетку сам урадила неколико шоља за породицу, а тек касније сам дошла на идеју да их продајем. Осим шоља радим и тањире, стаклене чаше, тацне...

Љубавне Art cups шоље

Посуђе можете поручити на поменутој ИНСТАГРАМ СТРАНИЦИ.

Фотографије: Јована Васић

Традиционално, а ново

Ако својим најдражима желите да поклоните нешто квалитетно, што би их повело кроз мали, хеклани или везени времеплов, а да то ипак буде модерно и оригинално, произвођач Тина везе је идеалан креатор ваших поклончића.

Пожелите драгим људима нешто лепо уз Тина везе радове

Валентина Росић, из Београда, одувек је волела да шије, још као мала. Мајка ју је томе научила како би својим луткама направила одећу, али је било потребно много вежбањада би то изгледало онако како је она желела... Прошлог лета Тина је научила и да хекла...

Тина везе новогодишњи мотиви

Мислила сам да ће се људима свиђати да у свом дому имају тако нешто. Када сам почињала, готово нико у Србији није продавао модеран вез. Можда су то биле једна или две девојке које су, такође, почињале, али су оне радиле нешто што се разликовало од моје естетике.

Угрејте некога хекланим Тина везе рукавицама, шаловим, капицама...

За ручни вез каже да више није стари занат и да у последње време постаје тренд. Њени радови отишли су и у Немачку, Чешку, Аустрију, Црну Гору, Хрватску и Босну и Херцеговину. Било како било, Тина га је дефинитивно вратила у моду!

Тина везе хеклана торбица

На репертоару њених производа можете пронаћи ручни вез, хеклану одећу, хеклане аксесоаре, а ускоро и шивене ствари, јер Тина пажљиво тражи особу која ће је научити да шије... Жеља јој је да једног дана прави своје хаљине које би лично шила и везла.

Одаберите Тина везе аксесоар по жељи

Тина везе радове можете поручити на истоименој инстаграм страници.

Фотографије: Валентина Росић

Уметност ради уметности

А сада нешто за љубитеље уметности. Припремите се! Крећемо на пут око света... 

Ако неко од вама драгих људи има омиљени град, поклоните му га - слике Данијеле Пено

Данијела Пено, из Јајца у Босни и Херцеговини је љубав према уметности открила када је похађала гимназију, а уместо учења градива, цртала је портрете до јутарњих часова. Одлазила је у школу неспремна, али, како каже, срећна уколико би њен цртеж био успешан.

Поклоните некоме цео свет - слике Данијеле Пено

Наставила сам да цртам кроз све ове године са честим прекидима, никада у континуитету. 2004. године из родног Шипова сам се преселила у Србију и живим већ 17 година у Новом Саду. Из економских разлога, након рата у Босни, нисам успјела да упишем Академију умјетности.

Неко жели портрет, а неко слику љубимца - слике Данијеле Пено

Завршила је Високу школу струковних студија, а само две године раније се одважила да изађе из зоне комфора, те графитну оловку замени четкицом и уљаним бојама. Већ касније је кренула да користи и пастел.

Од 2014. ради на прекоокеанским бродовима као специјалиста за фини накит, те су радови рађени сувим бојама и мастилом, инспирисани дугогодишњим путовањима.

Данијела Пено вас поздравља из Мексика: Традиционални азтечки ритуал

Умјетност и путовања су моје двије највеће љубави које никако не могу да одвојим. Усљед дешавања са пандемијом, последњу годину сам фокусирана на сликање и цртање, те сам тако и отворила Инстаграм профил, као своју личну галерију, која је временом постала пословна страница преко које комуницирам са људима који воле оно сто радим, желе или већ цртају и сликају, а ту су и клијенти који поручују радове по жељи...

Пејзаж је увек добар избор - Данијела Пено

Уколико желите драгим људима да поклоните лепу уметничку слику, можете је поручити на Инстаграм страници Данијеле Пено.

Фотографије: Данијела Пено

Књига о вама

Љубав у корицама је мала породична фирма настала са циљем да инспирише приче о љубави. Она се бави израдом персонализованих књига за парове у којима је могуће направити ликове, изабрати корице, странице, мењати текст по жељи и још много тога.

Нека ваши најдражи буду главни јунаци књиге: Љубав у корицама

Идеја је настала када је једна Тијана пожелела једном Срђану да поклони за годишњицу поклон који ће говорити баш о њиховој љубави, који ће му показати колико јој значи и који ће дуго памтити. Она је на неколико папира нацртала стрип у ком су њих двоје били главни ликови. Срђан се толико одушевио, да је пожелео да не остане једини који ће добити тако креативан поклон и тако се родила идеја о персонализованим књигама за парове.

Тијана Миркајловић је донела креативне идеје, Срђан Миркајловић је донео програмирање и практичност, Ана Миркајловић (коју смо такође регрутовали из породичних редова) је донела илустрације и били смо спремни да започнемо ову авантуру.

Важно је нагласити да је Љубав у корицама наш други пројекат који је резултат искуства, знања и прилагођавања тржишту које смо претходно стекли. Из ове перспективе нас то насмеје, али прве књиге су настале тако што смо их у потпуности правили ручно. Оно што се није мењало је наша идеја. Желимо људима да пружимо могућност да поклоне драгим особама нешто што ће заиста бити лично, креативно, уникатно и значајно. За сада су наши корисници углавном парови, али планирамо да наредне године направимо верзије и са другим значајним односима.
На крају дана то је оно што је важно, сетити се тих људи који су ту за нас, који нас подржавају, разумеју и воле, и којима услед нагомиланих обавеза заборављамо да покажемо колико су нам важни. То је оно што нас инспирише да се бавимо овим послом са осмехом на лицима.

Уколико вам се овакав вид персонализованог поклона свидео, можете га поручити на инстаграм страници Љубав у корицама.

Фотографије уступила Ана Миркајловић

Ово су били неки од предлога за оригиналне, уникатне поклоне. Покрените своју машту и улепшајте ситницама предстојеће празнике!

Текст: Драгана Клашња

Leave a comment