МАШТА МОЖЕ СВАШТА

Позоришна представа настаје у сарадњи са публиком. Ово је основно полазиште “Позоришта Лектира” које је пре неко вече  у Новом Саду окупило малишане али и радознале родитеље на позоришно-ликовној радионици “Машта прича приче”.

Позоришно-ликовна радионица

Дечја представа није само пука слика за публику, већ се домаштавањем прича на сцени развија па и мења у неочекиваним правцима. Управо у овоме су успела деца заједно са глумцем Иваном Јевтовићем, кроз разговор и цртеже креирајући узбудљив позоришни догађај. Вођени сопственом маштом, пловили су кроз три добро познате приче “Мали принц”, Антоана де Сент Егзиперија, “Добро дрво”, Шела Силверштајна, “Петсон слави Божић”, Свена Нордквиста.
У амбијенту кино сале Музеја савремене уметности Војводине врвило је од нових идеја за старе приче, цртало се, правили су се украси за јелку, да би на крају и јелка била окићена, а цртежи малишана на једно вече изложени у Музеју савремене уметности Војводине. Ову позоришну прославу организовали су ЕУ инфо поинт Нови Сад и Француски институт у Новом Саду са намером да програм причања прича европских аутора и ауторки наставимо на месечном нивоу у различитим новосадским просторима.

 

Leave a comment