И када данас издалека и изблиза у исти мах гледамо Момине слике, утисак о плавој линији живота, како би рекао Бранко В. Радичевић, траје непоновљиво и тако сугестивно, опроштајно али и младићки раздрагано”, овако је књижевник Драшко Ређеп описао стваралаштво великог српског сликара, књижевника и новинара Моме Капоре, чију изложбу ће публика имати прилику да погледа од четвртка, 23. децембра у 19 сати, до 6. јануара у Културној станици Свилара.

Изложба Момо Капор

Поред тринаест слика – „Оркестар”, „Десанка Максимовић”, „Анђео потрошачког друштва”, „Свадбени букет”, „Стари креденац”, „Руже у политици”, „Поклоњење мудраца ИИ и ИИИ”, „Лики и Арчибалд“, „Анђео са механичким крилом”, „Језз”, „Кафе носталгија”, „Карусел”, „Продавница антиквитета” и „Школица пуж ИИ” – сви љубитељи његовог сликарског опуса видеће и личне предмете уметника: четкице, штафелаје, палете из његовог атељеа у Београду. 

Новосађани и њихови гости уживаће, пред сам крај 2021. године, у Моминим делима натопљеним најлепшим емоцијама и сентиментом, те ће тако уронити у скоро ишчезли свет пун носталгије, љубави и лепоте. Изложба је отворена  у четвртак, 23. децембра у 19h.

Leave a comment