CeKaPe Центар за креативно писање, од 19.1. до 23.1.2022. у дворцу Стара Сушица, организира прву Зимску школу писања 2022. Након једанаест летних школа писања ове зиме, у осами дворца на рубу столетне шуме, живећемо и писаћемо књижевност, уз менторство познатих писаца и водитеља радионица.

Зимска школа писања 2022.

Зимска школа писања 2022.

Зимска школа писања нуди четири различите радионице: Проза, Поезија и Расписивање и радионицу гостујућег водитеља из Новог Сада, Филипа Грујића, Драмски и прозни текст. Радионице креативног писања намењене су свима; како онима који тек откривају свет креативног писања, тако и онима који су у њега већ закорачили.

Радионице се одржавају у јутарњим и послеподневним сатима, а слободно је време резервирано за писање и рад на текстовима. Уз свакодневни, целодневни рад на тексту, у вечерњим сатима организирамо и књижевне трибине и разговоре с гостима. Водитељи радионица водећа су имена хрватске књижевне сцене, а први пута из Новог Сада долази гостујући водитељ.

Оља Савичевић Иванчевић, једна од најуспјешнијих књижевница у регији, сјајна песникиња и прозна књижевница води радионицу поезије. Ивана Бодрожић, вишеструко награђивана књижевница, у самом врху хрватске књижевне сцене, водитељка је радионице Расписивање, а Енвер Кривац, одличан писац и ментор ријечких радионица писања, води ће радионицу Прозе. Вишеструко награђивани, млади новосадски драмски и прозни писац Филип Грујић, гостујући водитељ, води ће радионицу Драмски и прозни текст.

CeKaPe-ове школе писања у дворцу Стара Сушица јединствени су књижевни програми на којима полазнице и полазници имају прилику усвојити теоријска знања о креативном писању, радити на властитим књижевним текстовима, али и стећи познанства и пријатељства која трају и након завршетка ове јединствене књижевне авантуре.

Пуна цена, која укључује смештај, пуни пансион и котизацију за радионице је 2.600 кн.

Позивамо вас да на нашој wеб страници https://cekape.com/zimska-skola-pisanja-2022/zimska-skola-pisanja-2022/ пронађете радионицу за себе и почнете своје стваралачке дане делити на пре и после зимске школе писања.

Leave a comment