Продаја улазница за концерте у затвореним просторима 13. јануара у оквиру Дочека у Новом Саду почиње у понедељак, 20. децембра у подне.
Врло ограничен број улазница по специјалним, промотивним ценама, биће доступан онлајн на сајту gigstix.com, где могу да их набаве и сви заинтересовани ван Србије, као и на готово 50 Gigstix  продајних места широм Србије.

Да ли си заинтересован за улазнице?

Уз строго поштовање епидемиолошких мера, капацитети концерата, самим тим и број улазница биће ограничени.
Улазак и присуство догађају могуће је искључиво уз COVID сертификат, који је неопходно да садржи најмање једну од следећих ставки: потврда о примљеној трећој дози вакцине или о примљеној другој дози вакцине не старија од 210 дана, потврда о негативном PCR тесту не старијем од 72 сата, потврда о негативном антигенском тесту не старијем од 48 сати, потврда о прележаној болести COVID 19 не старију од 210 дана. На сваком догађају биће неопходно ношење маски.
На Дочеку 13. јануара, којим почиње и година Европске престонице културе у Новом Саду, наступиће бројни светски, регионални и домаћи уметници на више од 40 локација. Један од најпопуларнијих британских електронских састава, Морцхееба, наступиће у Позоришту младих, у првој Градској концертној дворани француски бенд Ноувелле Вагуе, док ће краљицу фада Carminho угостити Српско народно позориште. У Градској кући наступиће један од најбољих кларинетиста, Andreas Ottensamer, у Новосадском позоришту фински џез музичар Јими Тенор, а у Цркви имена Маријиног, познатијој као Катедрала, аутентична америчка певачица Chrysta Bell. Простор СКЦНС Фабрика, у Креативном дистрикту, угостиће британски број један д’н’б звука, Рудиментал ДЈ, док ће кантауторка Бојана Вунтуришевић наступити у Културној станици Свилара. Од великих регионалних уметника очекују нас наступи Јосипе Лисац у Синагоги, Дамира Урбана у Реформаторској цркви и Матије Дедића у Културној станици Еђшег. Биља Кристић и Бистрик Оркестар наступиће у НИС сали, а њима ће се придружити бројна друга имена, широм Новог Сада.
Детаљан програм, сатнице и локације концерата 13. јануара можете пронаћи на сајту docekns.rs.
Свечано отварање на главном градском булевару на отвореном
Пре свих наступа, централни догађај, свечано отварање Европске престонице културе, представа „Зенитеум :: 2022“, словеначког редитеља Драгана Живадинова, заказана за 13. јануар, славиће кроз уметност и културу, велика имена српске науке – математичаре Милеву Марић Ајнштајн и Милутина Миланковића. Поставка свечаног отварања је архитектонско-мултимедијални подухват који у Србији до сада није рађен, а само отварање биће одржано на једном од главних градских булевара, испред Бановине.

Улаз на све програме у оквиру новосадског Дочека 31. децембра слободан
Програми у оквиру новосадског Дочека 31. децембра биће инспирисани ликом и делом великог научника Николе Тесле, па ће тако код моста Дуга премијерно бити изведен део представе „Тесла, изуметник“ у режији Небојше Брадића, у изведби Српског народног позоришта, која укључује и публику, формирајући поворку преко моста до Подграђа Петроварадинске тврђаве, где ће бити мултимедијална Теслина светлосна галерија. Током 31. децембра и 1. јануара, Теслина светлосна галерија представиће ретко виђене светлосне инсталације и спој различитих уметника који приређују аутентичан аудио-визуелни доживљај. Неки од најзначајнијих уметника из области светлосних уметничких инсталација и перфоманса који ће се представити су др Алберто Новело, Иван Марушић Клиф, Петко Танчев, др Милица Стојшић са студентима Факултета техничких наука у Новом Саду и Сташа Кукић, али и музичари као што су Нипплепеопле, Канда, Коџа и Небојша, Ђорђе Миљеновић, Noise Destruction, Минилинија, али и аустријски трио Elektro Guzzi i duo Kruder & Dorfmajster. Партнер Теслине светлосне галерије је компанија НИС. Цео програм 31. децембра је бесплатан.
Детаљне информације, сатнице и локације за Дочек 31. децембра и 13. јануара можете пронаћи на сајту docekns.rs

У оквиру свих програма на Дочеку у Новом Саду строго ће се поштовати све епидемиолошке мере, које буду на на снази у тренутку реализације догађаја.

Leave a comment