Поред знања које добијамо у школи, највећи број младих данас бира да учи и „ван школске клупе“ и кроз волонтирања, радионице и размене стиче нова знања и искуства, шири своје видике и мрежу контаката, развија вештине неопходне за успех у 21. веку.

Откриј Европу!

 

 

 

 

 

Ради што бољег информисања младих о Европској унији и приликама за неформално образовање које им она пружа, Делегација Европске уније у Србији у сарадњи са организацијом “Научи ме” у четвртак, 9. децембра од 19h организује онлајн догађај како би представила инспиративне приче младих који су из прве руке кроз ваннаставне активности искусили свакодневни живот у ЕУ.

Сви заинтересовани се могу пријавити путем линка.

Током овог онлајн догађаја више о свом искуству на омладинским разменама и међународним пројектима говориће нам:

  • Јована Илић, омладинска активисткиња и инфлуенсерка, учесница Еразмус+ размене
  • Кристиан Томић, активиста и волонтер, учесник у више од десет Еразмус+ размена
  • Дарко Павловић, члан извиђачког покрета у Србији и учесник међународног пројекта “Сцоутс Унитед” подржаног у оквиру програма РYЦО
  • Јована Тешић, награђена учесница претходног конкурса “Европа и ја”
  • Модераторка: Марија Раичевић, омладинска радница и координаторка Унбоx хаба иновативних едукација.

На догађају ће такође бити представљена публикација Европски дневник, дугогодишњи водич за средњошколце у Србији о Европској унији, њеним институцијама и чланицама, европским вредностима и другим релевантним темама и могућностима које нуди, као и наградни конкурс за ученике – Европа и ја. Конкурс младима нуди прилику да на креативан начин поделе своје виђење о темама:
ЕУ и Србија; ЕУ у мом свакодневном животу; Митови о ЕУ; Људска права- моја права; Животна средина и климатске промене су важне. Аутори по три најбоља рада у свих пет категорија биће награђени сјајним путовањем у једну од земаља чланица Европске уније у мају 2022. године*

Средњошколци, уколико желите да сазнате како можете да учите ван школске клупе и пријавите се за наградни конкурс “Европа и ја”, региструјте се путем линка и откријте Европу заједно са нама.

*Датум је подлежан промени у зависности од ситуације епидемије COVID 19 у време путовања. Уколико пандемија COVID 19 не дозволи да се реализује путовање награђени ће добити вредне ваучере у складу са пропозицијама конкурса.

 

Leave a comment