Прву конференцију „Са младима на ти“ организује удружење „Унија ужичких средњошколаца“ уз подршку града Ужица.

Посети конференцију!

 

 

 

Прва конференција „Са младима на ти“ одржаће се у четвртак 9. децембра у 18 часова на Педагошком факултету у Ужицу.

Конференција је планирано да се реализује кроз укупно три панела. На панелима ће говорити студентски представници, државни секретар Министасртва омладине и спорта, народни посланици, омладински активисти. Идеја о организацији конференцији потекла је од оснивача „Уније ужичких средњошколаца“ Стефана Грујића, сада студента треће године Правног факултета. Основна идеја је да млади у свом граду чују причу о односу институција према њима. Конференција је интерактивног типа и циљ је да млади поставе питање у вези свега што их интересује и отклоне сваку недоумицу. Основна замисао читавог панела јесте да панелисти долазе због младих а не да млади долазе због панелиста. Млади су ти без којих оваква конференција не би била реализована.

Услед великог интересовања за догађај организатор Стефан Грујић наводи да ће све епидемиолошке мере бити испоштоване као да ће свим посетиоцима бити подељене заштитне маске.

И сам слоган „Уније ужичких средњошколаца“ је „млади за младе“  који у основи јесте јако једноставан али говори о томе да ову конференцију организује читав тим младих људи на челу са Стефаном Грујићем и поклањају је свим заинтересованим младим људима.

„Желимо да прикажемо праве вредности анше Србије. Желимо да покажемо да за Србију има наде. Желимо да сви виде да наша домовина има праве лидере које ће на конференцији имати ко и да саслуша. Људи који су у својим областима јако успешни и остварене личности, пре свега МЛАДИ људи. Желимо да покажемо да је могуће да се млади враћају у Србију након завршених студија у инострранству, јер нигде није као код куће“ изјавио је организатор овогодишње конференције Стефан Грујић.

На панелима вас очекује јако занимљива прича о животном путу панелиста, њиховом мотиву за рад, борби, вољи да се идаље боре, односу институција према младима, како да се више чује глас младих.

Међу говорницима на овогодишњој конференцији присутнима ће се обратити:

Владислав Дајковић, мастер политиколог и омладински активиста. 

Говориће и Ђорђије Андрић Жорж, омладински активиста, бивши глумац у крактометражним серијама „Дневањака“. 

Милан Савић државни секретар Министасртва омладине и спорта. 

Ужичким средњошколцима и студентима обратиће се и Марко Вучетић ПР највећег сајта за запошљавања Послови Инфостуд. 

Радован Новаковић, адвокат, један од оснивача прве ужичке студентске организације „Унија студената Ужица“ .

Стефан Милић председник „Центра за едукацију и развој омладине Београда“ (ЦЕРОБ). 

У Ужици ће нам се представити и млади студентски лидери Ана Грчић, студент проректор Универзитета у Београду, као и Дејан Пудар, оснивач и председник „Удружења стдуената Републике Српске у Србији“.

О правима, обавезама народних посланика, односу институција према младима говориће народни посланици Ђорђе Дабић и Стефан Србљановић.

Улаз на догађај је потпуно бесплатан за све заинтересоване. Присутнима ће се обратити градоначелница Ужица госпођа Јелена Раковић Радивојевић. И како сами организатори поручују „МЛАДИ ЗА МЛАДЕ“. Видимо се у Ужицу 9. децембра.

Leave a comment