Сјајан биографски мјузикл ,,Теорија релативитета” изведен је синоћ пред препуном салом Позоришта на Теразијама. Младе балерине из Вива денс Академије успеле су публици да пренесу емоцију живота славне научнице Милеве Марић Еинстаин.

Око 60 младих балерина заплесало је на позорници Теразија, и кроз музику и покрете испричале су причу о животу научнице која је обележила историју науке. Позорница је постављена минималистички, а све промене се дешавају на нивоу кореографије, песама, костимографије и светла.

Тема која је обрађена са базира се на живот и дело врло талентоване и вредне жене која није имала услове равноправног изражавања са мушкарцима. Данас су много бољи услови изражавања, стварања и иновација него тада, али још увек се осете трагови тако дуготрајног неравноправног односа према женама који се нарочито обрађивао у овом мјузиклу са циљем наглашавања последица које такав однос узрокује без обзира на време и простор.

Кроз препознавање сличности и прављења паралела са данашњим временом и простором мјузикл је највише утицао на децу и младе, и то оба пола којима се кроз облик врло атрактивног сценског изражаја предочио проблем и последице негативног односа према женском полу било ког узраста у било које време и било ком простору.

 

Фотографије: Жирафон студио (Girafon Studio)

Leave a comment