Година Европске престонице културе у Новом Саду почиње у оквиру Дочека, а сада је отворен и позив свим заинтересованим волонтерима да својим учешћем постану део јединствене прославе у Европи и стекну искуство у припреми и реализацији великих културних догађаја. 

Позив волонтерима

 

 

 

 

 

Новосадски волонтерски сервис, настао као заједнички пројекат Европске престонице културе и Омладинске престонице Европе, кључна је подршка у припреми и реализацији бројних догађаја, па је тако и сада створена јединствена прилика за волонтере да буду део једног од најважнијих догађаја у граду кроз учешће на неколико програма у оквиру Дочека 31. децембра 2021. и 13. јануара 2022. године.

Волонтерске позиције за које је отворен позив обухватају подршку на различитим врстама програма међу којима је и свечано отварање Европске престонице културе, у активностима као што су давање информација и дељење промо материјала, техничка и продукцијска подршка, хостинг, као и контрола поштовања епидемиолошких мера. 

Више информација можете пронаћи на званичном сајту Новосадског волонтерског сервиса

Сви заинтересовани могу се пријавити попуњавањем пријавног формулара, а рок за то је најкасније до уторка, 14. децембра 2021. године. 

Дочек, који је био и један од разлога због којих је Нови Сад недавно добио награду за Најбољи европски тренд бренд у области културе, у претходне четири године позиционирао се као бренд Српске Атине, славећи њене најлепше вредности – интеркултуралност, различите вере и језике, два писма, два рачунања времена и две Нове године, кроз две уметности – извођачку и визуелну. 

Свечано отварање заказано је за 13. јануар, у оквиру представе „Зенитеум :: 2022“, редитеља Драгана Живадинова, испред Бановине, уз бројне друге програме попут изложбе „Време и васељена“, уметника Душана Јововића, церемоније отварања у Српском народном позоришту и бројних концерата. Томе ће претходити програм 31. децембра, инспирисан ликом и делом Николе Тесле, који ће обухватити представу „Тесла, изуметник“ у режији Небојше Брадића, затим велику поворку преко Моста слободе до Подграђа Петроварадинске тврђаве, где је предвиђено отварање мултимедијалног фестивала на отвореном – Теслина светлосна галерија, као и концерти у новогодишњој ноћи, али и 1. и 2. јануара.

Детаљне информације о програму који обухвата Дочек можете пронаћи на званичном сајту docekns.rs

Leave a comment