Овогодишњи Panonia Dry Sea фестивал одржава се 3. децембра у Фабрици СКЦНС-а. Идеја водиља овог фестивала је популаризација и промоција stoner rock i sludge rock звука, а ове година наступиће бендови„Direct drive“, „Hill“, „Madvro“ i „Remedy“. Цена улазнице је 500 динара и моћи ће да се купи на дан концерта, на билетарници Фабрике. Концерт почиње у 19 часова, а завршава се у 22 часа.

Да ли волиш музичке фестивале?

Direct drive је бенд основан 2011. године чији чланови су расејани по банатским селима. Од оснивања је имао циљ да на сцену врати звук гранџа и алтернативног метала. Фебруара 2020. године објављују први сингл “Ништа Другачија”, а ускоро ће објавити и албум првенац под називом “Рука За Спас”. „Direct drive“ су Александар Ненин, гитариста, Јулијан Војин за бубњевима, Срђан Лакичин, басиста и Никола Ненин вокал и гитариста.

Београдски бенд „Hill“ је добро знано име на домаћој сцени. Уникатни двојац који свој звук темељи на sludge doom наслеђу као и снажним утицајима психоделичног стонер звука. Упечатљиви и хипнотишући наступи овог бенда никога нису оставили равнодушним.
„Мадвро“ настаје 2014. године и прву поставу чине еx Искон и Dark Dream чланови, браћа Милан (бубњеви) и Иван Јањић (гитара и глас), којима се придружују Драган Николић (бас) и Небојша Ђорђевић (гитара). У овој постави снимили су два демо снимка и кренули су са снимањем првог албума “Invocation of High Wizard”, инспирисани старом школом доом метала, са приметним упливима stoner/doom звука, покушавајући да оставе лични печат. У овој постави, организују много свирки у градовима широм Србије. По завршетку снимања, бенд прво напушта Драган, а затим и Небојша. Албум је издат као касетно, а од скорије и као CD издање, посредством DIY Librarion Records-а. На место басисте долази Владимир Стојановић и у овом саставу крећу да се развијају у мало другачијем правцу. Резултат свега тога је сингл “We Worship”, на ком им се придружује и Милица Јањић (Искон, Дарк Дреам), као стална чланица, а који је уједно и најава новог албума. Сингл је такође објављен и на CD-у од стране Librarion-а.

Remedy je all-star trio, настао 2017. године, у којем се, поред Којота (вокал, гитара), налазе и бубњар Игор Шкоро (Dead Ideas, Yobo, Sunshine, Bandx), те басиста Иван Петровић (Sharks, Snakes & Planes). Албум првенац “Ethiopian Mountains” објављен је 2019. године и мешавина је rock, stoner и post hardcore звука, а до сад га је испратило 6 синглова.

Фестивал ће се одржати у складу са актуелним епидемиолошким мерама Владе Републике Србије, а Фабрика се налази на Булевару деспота Стефана 5.

Leave a comment