Омладински савез удружења „Нови Сад омладинска престоница Европе – ОПЕНС“ основао је Фонд за лични развој, са циљем оснаживања младих (старосне категорије од 15 до навршених 30 година живота).

Да ли те занимају стипендије?

Лични развој представља широку и свеобухватну категорија у оквиру које свака млада особа има право да се развија у смеру на начин који је обликује, усавршава, помаже, едукује или пружа жељена теоријска и практична знања.

Након истраживања прилика и фондова доступних младима, као и ослушкујући потребе младих, долази се до закључка да су фондови доступни младима у Србији првенствено окренути успесима младих у току школовања и то је основни критеријум доделе новчаних стипендија (нпр. Доситеја – Фонд за младе таленте Републике Србије и ,,Еразмус+”). На другом месту, фондови су окренути мотивацији и уској специјализацији у појединим областима (нпр. САЛТО програми и обуке за омладинске раднике).

Овим путем отварамо први позив за стипендирање у оквиру ОПЕНС Фонда за лични развој. Овогодишњи конкурс биће усмерен оснаживању двоје појединаца – једне особе из категорије младих девојака и жена и једне особе из категорије уметности. Новац који је стипендистима на располагању издвојен је кроз део зараде прикупљене приликом извођења представе ”Ко је убио Џенис Џоплин?” у току 2020. и 2021. године, као и кроз донацију корпоративног партнера коју је обезбедила компанија ”Fiscal Solutions”.

Фонд за лични развој подржава младе жене и девојке и младе уметнике/це, који желе да стекну компетенције и вештине потребне за успех у изабраним професијама и/или на личном плану. Приоритет ће имати младе жене и млади уметници/е, који су већ активни у заједници и имају референце за свој рад.

Конкурс је отворен до 28. новембра 2021. године до 17 часова.

Више информација и саму пријаву на конкурс можеш пронаћи на нашем сајту opens.rs.

Leave a comment