Омладина Јазас спроводи кампању „Прикључи се и ти! Важно је!“

Национална асоцијација омладинских радника/ца – НАПОР и Омладина Јазас Нови Сад у оквиру пројекта Владе Швајцарске – „Заједно за активно грађанско друштво – ACT“ коју спроводе Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе, одржали су у суботу 06. новембра у Лиманском парку јавну акцију - „Прикључи се и ти! Важно је!“ 

Омладинска радница Милана Божулић истакла је колико је важна идеја да се млади родитељи информишу о омладинском раду и активизму и укључе у процесe доношења одлука значајних за заједницу. 

Циљ наше акције је упознавање родитеља и опште популације са омладинским радом и његовом методологијом кроз укључивање у радионице и разговоре са омладинским радницама и младима који су укључени у програме омладинског рада, казала је саговорница Милица Божуловић.

Учесници кампање сматрају да су родитељи кључна подршка и подстицај деци при испуњавању њихових потреба, као и мотивација за укључивање у локалне процесе, чиме би унапредили омладинскку политику. Млади су кључан ресурс који препознаје активности које су њима неопходне за остваривање пуних потенцијала.

Радионице о омладинском раду и субјектима омладинске политике на локалу, одржане су у осам градова - Ћићевцу, Пожаревцу, Нишу, Новом Саду, Београду, Пожеги, Бечеју и Kрагујевцу. Придруживањем кампањи,  виртуелна заједница постаје видљивија и већа.

 

Текст: Анђела Андријевић

Фото: Милана Божулић

 

Leave a comment