Форум омладинске политике ће бити одржан у хибридном формату, 16. новембра 2021. године, од 11:00 до 16:30 часова.

 

Да ли те занима Форум омладинске политике 2021?

Панели ће бити одржани уживо, а биће обезбеђен и њихов пренос уживо, док ће се рад у тематским групама одржати онлајн, путем ЗООМ платформе.

Шта је Форум омладинске политике?

Форум омладинске политике је једнодневни догађај који КОМС традиционално од 2017. реализује једном годишње на различите теме и са идејом и циљем да омогући младима да равноправно учествују заједно са представницима институција у процесима доношења важних одлука за унапређење положаја младих у Републици Србији.

Зашто баш тема Здравља младих?

Претходна, 2020. и тренутна 2021. су године у којима је животе свих, па самим тим и младих, обележила пандемија КОВИД-19. У том периоду схватили смо да здравље не представља само одсуство болести, већ и стање потпуног физичког, душевног и социјалног благостања, а млади су друштвена група са специфичним проблемима и потребама, те је овој теми потребно посветити већу пажњу. Управо из тог разлога ове године желимо да усмеримо пажњу доносилаца одлука, младих и јавности на здравље младих, те ће оно и бити централна тема Форума.

Догађај ћемо организовати у сарадњи са најважнијим међународним, националним и локалним институцијама и њиховим представницима. Говориће се о препорукама и смерницама за будуће активности у области здравља младих. Учесници и учеснице Форума ће кроз панел дискусије и рад у мањим тематским групама мапирати кључне прилике за унапређење менталног и физичког здравља младих, а на бази анализа и препорука истраживања које ће исте године бити спроведено.

Позив за учешће на ФОП-у 2021: Отворене пријаве до 8. новембра!

Право да учествују на овогодишњем Форуму омладинске политике имају млади између 15 и 30 година, који живе на територији Републике Србије, путем овог линка.

Више информација о отвореном позиву, као и сатницу пронађите на нашем сајту: https://koms.rs/2021/10/23/otvorene-prijave-za-forum-omladinske-politike-2021-koliko-su-mladi-zdravi/

Leave a comment