Радничке задруге представљају економски модел заснован на принципима солидарности, равноправности, демократског одлучивања и одрживости. Оне имају предност у односу на друге облике рада јер они који раде у њима у исто време имају контролу над самим предузећем и имају могућност да се изразе креативно у свом раду и допринесу његовом побољшању, а са друге стране, за разлику од индивидуалнијих облика самозапошљавања, деле са другима улог и ризик у формирању задруге, те је самим тиме терет на појединца много мањи.

Да ли си заинтересован за радионицу?

Да ли вас интересује да научите више о томе шта су радничке задруге, по којим принципима су организоване, и како функционишу? Да чујете искуства из прве руке и да чујете савете о томе како да задругу покренете сами?

Онда се пријавите на бесплатне радионице које ће бити одржане од 25. до 27. октобра од 18 до 20h.

Пријаве се попуњавају на следећем линку.

Радионице се одржавају у оквиру пројекта “Задружи се”, који реализује Инфотека ЦК13, а који се бави промовисањем радничких задруга међу младима, односно едуковањем младих и њиховим промишљањем на ову тему.

У оквиру овог пројекта су организоване филмске пројекције, дискусије, радионице и предавања са циљем да се млади боље упознају са концептом радничких задруга, као и да боље разумеју њихово функционисање из практичних примера, са намером да овај модел организовања постане шире распрострањен у друштву, и првенствено међу младима, који би могли овим повећати своју способност самозапошљавања.

Реализацију овог пројекта омогућила је Канцеларија за Младе Града Новог Сада.

Leave a comment