Сређивање детаља у соби може много да утиче на целокупан изглед собе, зато je одабир декоративних јастучница, прекривача, тепиха, вазe, статуе или слике много значајније него што нам се учини. Тек тада целокупном ентеријеру дајемо одређени стил којим одише наш простор и доста говори о нама.

unplash.com Каква слика краси зид ваше собе?

Што се одабира зидне слике тиче, уклапамо је са бојама које доминирају у нашој соби или са комплементарним бојама или контрасним бојама. Веома је битно место на ком ћемо окачити слику како би наш поглед  на њу, са места где улазимо или седимо на кревету, био директан. Поглед на слику који доноси добру вибрацију, емоцију и буди симпатију. 

Моја соба је у пастелним розе бојама и минт са комбинацијом детаља који иду од пинк розе до беби розе и од нежне зелено - плаве,  до јаче нијансе минт, са  одређеним цветним детаљима. Слика не на зиду изнад мог кревета је велика, са ликом девојке са бојама чисто беле као зид, и разних нијанси розе. За особе које су уметничког духа, које су естете у души, детаљи су веома значајни и имају позитивне  утицаје.

На слици може да доминира неки природни пејзаж, или да буде портрет, да буде модеран урбани рад или више етно мотива да доминира.  Могу бите троделне слике које представљају једну целину, може бити више мањих слика једна поред друге које су за себе одвојене целине али се уклапају у шири контекст целине.

Ствар је лично вашег укуса шта вама одговара и шта желите да видите прво, сваки пут када уђете у своју собу. Да ли је слика одређеног сликара, да ли је скупи уникат или је купљена на улици, да ли је дело познатог аутора или је постер или фотографија коју сте урамили, драги поклон - најважније да вам поглед на ту слику буди добру мисао и енергију. Одаберите шта ће покренути позитивне вибрације у вашем погледу, у вашој души и украсите свој простор једном дивном сликом.

 

Сузана Марјановић

 

Leave a comment