Када уређујемо простор у кући увек гледамо да ентеријер оплеменимо неким детаљима који заправо свему дају наш карактеристични печат. Да ли волимо да имамо детаље од вештачких или природних материјала зависи од више могућности, свакако стил ће свему дати део наше душе.

unplash.com Да ли имате неку врсту вештачког цвећа у кући?

Сада су веома популарне вазе које симболизују лик жене из више профила, у белој, беж, сивој и црној боји. Када се дода вештачко цвеће подсећа на одређену фризуру, свакако симболише нешто специфично у зависности од склопа цвећа и облика вазе. На свом ноћном сточићу  имам једну чисто белу вазу са ликом жене високо уздигнуте главе  са прелепим розе лалама. То ми се уклапа у беби боје собе, слаже са сликом на зиду, јастучићима и тепихом. Са врата собе имам диван поглед на своју белу вазу која симболизује жену узвишеног погледа ка небу – храбру, јаку и лепу.

На постољу поред прозора имам више малих саксијица са цвећем, веома мале беле керамичке посудице  са зеленим биљкама, једна лампа у облику бундеве и један бели анђео са миришљавом свећом. Ту је и зелена вештачка биљка са црвеним бобицама попут бруснице или Божићног дрвета – божиковине.

Вештачко или природно цвеће је битан естетски детаљ уколико сте љубитељ биљки и волите да одређени делове собе буду оплемењени или мирисом прелепог природног цвећа или изгледом егзотичног вештачког букета. Своју собу уредите по својој жељи –  на столу нек замирише лаванда, на прозору нек буду саксијице зељастих биљки нпр. љубичица, на сточићу нек доминира егзотичан букет ружа, лала или орхидеја, док кактусе изнесите у ходник или на терасу.

Ја гласам за  природно цвеће напољу, на тераси,  на столу у кући, а за вештачко цвеће у кући бирам умерено, да изгледа софистицирано и уникатно. Природа нека посебно мирише, а детаљи нека буду посебно лепи за око,  и комбинација природног и вештачког биће пун погодак. 

 

 

Leave a comment