Свако од нас има особу од великог поверења са којом дели разне тајне, осећања, проблеме, све у свему и туге и радости.

unplash.com Ко је твоја драга Савета?

То су наши пријатељи из детињства, са факултета, из комшилука, неко са киме смо потпуно отворени, опуштени и сигурни у њихов ослонац у различитим животним ситуацијама.  Таквим особама се поверавамо, тражимо истинске савете или помоћ. Свако има своју драгу Савету на коју може да се ослони, можда и да се посвађа и да све буде пут развоја једног квалитетног пријатељства.  Драга Савета некада прича пуно а некада ћути пуно и то све у складу са нашим осећањима и њеним осећајем да буде уз нас на најбољи начин и да нас разуме, подржи, усмери или прекори.

Постоје људи који воле да имају драгу Савету на свакој кафи. Уколико су теме необавезно ћаскање и шале  током шопинга, изласка - то је у реду и врло опуштајуће и шаљиво. Уколико се превише отварамо пред непознатим људима, то може бити неодмерено, неприлично и опасно. Приватне ствари и најдубља осећања не смеју бити део информација које ће неко олако преносити, надограђивати, ширити и злоупотребљавати.

Хумор, шала и добра енергија је за све људе  -  и за површне познанике и комшије и треба такве односе неговати уз повремену кафу или бар леп реч у пролазу. Када нам треба истински савет за проблем који је део наше интимности, када нам треба помоћ коју  можемо несебично да затражимо у сваком тренутку, када смо тужни и нисмо за друштво, када смо бесконачно весели и желимо и тамне и светле тренутке да поделимо са неким - ту је увек наша драга Савета.

Зато бирајте пажљиво своју драгу Савету и будите срећни што је имате. Она је драгоцена и када ћути са вама у тишини и разуме вашу бол и када вас прекори из добре  намере и када вас обасива радошћу преко мере. Загрлите јако своју драгу Савету и чувајте је.

Сузана Марјановић

Leave a comment