Поводом Европске недеље мобилности ЕУ инфо кутак Нови Сад, у сарадњи са Еко куриром организује едукативну туристичко-бициклистичку вожњу од Новог Сада до Футога “Вози бајк – крећи се безбедно и здраво”, у суботу 18.09. са почетком у 10:00 часова.

Да ли ти возиш бицикло?

Ова тура спроводи се дуж једног дела европског бициклистичког коридораEuroVelo6, а у току вожње, учесници ће имати прилике да стекну информације о муралима у граду, као и о биљном и животињском свету који се налази у непосредној близини Новог Сада. Са поласком из центра Новог Сада, уз неколико пауза, учесници ће бицикле возити уз Дунав, до Футога, и назад.

Вожња се организује поводом Европске недеље мобилности, која се сваке године одржава између 16. и 22. септембра. Ова манифестација има за циљ да фаворизује немоторизоване видове превоза у градовима у односу на аутомобилски саобраћај који користи фосилна горива, а све у циљу унапређења квалитета животне средине у урбаним срединама. Кампања се спроводи од 2002. године, а прошле године готово 3000 градова из 50 држава Европе и света обележило је ову манифестацију.

Учешће бесплатно, пријаве са именом, презименом и бројем телефона наeuipns@gmail.com.

 

 

Leave a comment