У оквиру ЕРАСМУС+ ПРОГРАМА, у петак, 10. септембра одржаће се презентација пројекта MATH4everyone!

Презентација пројекта!

 

 

 

 

Презентација ће бити уприличена у оквиру 5. Конгреса географа, на Департману за географија, туризам и хотелијерство “Плава зграда”- 10h, учионица 2.

Носилац овог двогодишњег пројекта, који се завршава у октобру је Гимназија Јован Јовановић Змај из Новог Сада, а партнери су: Sojuz na istrazhuvachi на Македонија – SIM Skopje, Skopje, Република Северна Македонија; SUGS Gimnazija Rade Jovchevski Korchaginm Skopje, Република Северна Македонија; АнкараTurk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi, Анкара, Турска и Универзитет у Новом Саду.

Циљ пројекта је развој методологије наставе математике прилагођене условима нове технологије, као и приближавање математичких садржаја ученицима преко математичких модела разних реалних ситуација из реалног живота и других наука. У оквиру пројекта формирана је Моодле платформа, где су доступни сви наставни материјали (на 4 језика, српски, македонски, турски и енглески ) који су развијени током пројекта и прилагођени учењу на даљину. Посебна пажња је посвећена различитим математичким моделима појава из реалног живота и других наука.

Више информација на сајту

Leave a comment