Завршен је 21. Фестивал уличних свирача – Градић фест, а последње фестивалско вече је уз квалитетан музички програм донело и мноштво забаве за најмлађе посетиоце фестивала.


Целовечерњи програм пункта са десне стране Београдске капије био је намењен малишанима који су уживали у еколошки интерактивној причи о очувању природе, коју је испричало професионално луткарско Позориште из кофера, затим кловновским актовима и представе „Машта и мим“ ауторског рада Санеле Милошевић и Игора Грексе инспирисаног пантомимом. Биоскопски програм последње вечери приказивао је један дугометражни филм „Лихвар“ аутора Немање Ћеранића и блок краткометражних филмова студената новосадске Академије уметрности.


На великој фестивалској бини наступили су београдски састави Танкман, Стефан и акустични гадови, Догс ин Кавала, Визељ и загребачка Ми Вида. Смех који код публике својим хумористичним текстовима изазивају Стефан и акустични гадови, редовна је појава на њиховим наступима па ни наступ синоћ није био изузетак. Програм се наставио енергичним наступима београдских бендова Догс ин Кавала и Визељ, који су оправдали место једних од хедлајнера овогодишњег Градић феста.


Програм мале фестивалске бине почео је наступом гудачког квартета Арцобалено, након којег је на бину изашао Франк Магнолиа. Београдска кантауторка Там је својим наступом одушевила публику на малој бини, а исто је учинио и Лука Рајић са својим бендом. Затварање мале бине, уједно и 21. Фестивала уличних свирача уследио је након концерта загребачког састава Поцкет палма, који су поред З++ водеће име регионалног програма овогодишњег издања фестивала. Извели су неке од својих највећих хитова као што су: „Годишњи“, „Сјећања“, „Заувијек“, „Далеки пољупци“ и мноштво дугих.

21. Фестивал уличних свирача – Градић фест организује Уметничка асоцијација ИНБОКС уз подршку Града Новог Сада и Министарства културе Републике Србије.

Фото: Марија Ердељи

Leave a comment