Спортско удружење СОФА (Спортске и омладинске физичке активности) и ове године организује СОФА ОПЕН – бесплатан спортски турнир за младе.
Овогодишњи 7. СОФА ОПЕН одржаће се 18. и 19. септембра на Ади Циганлији, а спортови у којима млади могу да се такмиче су: баскет, футсал, одбојка, стони тенис, тенис и штафетно трчање.

 

 

 

„Веома смо узбуђени што се ближи 7. СОФА ОПЕН наш највећи догађај на којем могу да учествују млади из 5 градова у Србији. Нашим бесплатним активностима које редовно организујемо, као и овим турниром, желимо да мотивишемо младе да се баве спортом и физичким активностима. Такође, желимо да позовемо све заинтересоване да се пријаве за турнир, да дођу да се друже и уживају заједно са нама”, поручила је секретар удружења Јелена Дутина .
Право учешћа имају сви од 18 до 30 година из Београда, Суботице, Новог Сада, Ниша и Крагујевца. Пријава такмичара је путем сајта open.sofa.rs и траје од 7. до 13. септембра. За све оне који немају боравиште у Београду обезбеђен је превоз и смештај.
СОФА је организација под покровитељством Министарства омладине и спорта. Циљ удружења је стварање услова да се студенти и омладина од 18 до 30 година физички ангажују потпуно бесплатно. Поред СОФА ОПЕНА, организују се спортске активности током читаве године. Детаљније информације о појединачним спортовима и распоред се налазе на сајту www.sofa.rs као и на друштвеним мрежама Инстаграм и Фејсбук.

Leave a comment