Многи млади се питају како да своје ферије проведу на леп, али и користан начин. Нудимо вам пет идеја како да останете активни!

1. Параглајдинг

Из ваздуха можеш видети свет из потпуно новог угла! Ово искуство не захтева велику физичку спрему, на сајту „Explore Serbia“ можеш сазнати нешто више о потенцијалним скоковима широм Србије.

 

2. Сурфовање

Савршен одмор у близини мора, сурфовање активира скоро све мишиће тела, а осећаћеш се као јунак из филма. А ако немате идеју за прелепо путовање, погледајте наш чланак о Дубровнику.

3. Пењање

Тренинг на вештачким стенама ојачава торзо и руке. Пењање нуди и потенцијална озбиљнија освајања. За више информација посетите сајт serbianclimbing.com или прошетајте до Пењачког центра на Кошутњаку.

 

4. Плес

Да ли чекаш Божић због ,,Крцка Орашчића”, волиш брејкденс или сањаш балове? Плесом стичеш контролу над својим телом док упознајеш много људи. Погледај сајт Tango Natural-а, уз који београдски средњошколци могу бесплатно научити аргентински танго.

5. Код куће је најлепше

Шетња или џогинг по крају добре су прилике за истраживање. Ово је уједно и кросфит, који инсистира да треба вежбати искључиво покрете који се често употребљавају.

 

Иако није увек лако бити продуктиван, свако може да се пронађе у некој физичкој активности и на забаван начин научи понешто о свету, па и о себи. Који је твој план за активни одмор?

 

Аутор: Љубица Огњеновић

Фотографије: unsplash.com

 

Leave a comment