Драге даме, колико год да сте сигурне у свој укус и стилско умеће, свакој од нас може да се поткраде грешка која ће покварити доживљај дате одевне комбинације. Стога ћемо начинити мали модни бонтон који ће вам помоћи да у сваком тренутку изгледате савршено стилизовано.

Ваш накит шаље битну поруку

Будући да је смисао у ситницама, свака одевној комбинацији потребан је одговарајући детаљ како би је употпунио, а истовремено испричао причу о ономе ко га носи. Било да је дискретан, упадљив, оригиналан или једноставан, накит који одаберете открива ваш сензибилитет. Међутим, постоје мали закони којих се треба придржавати, како ваша комбинација не би отишла у погрешном смеру.

Мање је више. Не покушавајте да уклопите сав накит који имате у комплету, нећете успети! Довољно је да одаберете 2 комада накита, а у најбољем случају то су следеће комбинације: огрлица и прстен или минђуше и наруквица Уколико се одлучите за комад накита који је велики и привлачи пажњу, нека он буде једини украс на вашој комбинацији. Није препоручљиво мешати различите племените материјале, боје и камење... Ако се одлучите за боју злата, нека сви детаљи буду у тој боји. Млађим дамама пристаје ситнији накит, а старијим крупнији.

Ако идете на интервју за посао

Речи које би требало да опишу одевну комбинацију коју ћете понети на разговор за посао су дискретност и неупадљивост. Свакако је ваш циљ да у први план ставите своје интелектуалне и радне способности. Кошуље различитих кројева и дезена су увек прави избор, а уколико је летња, рукави обавезно треба да прекривају рамена. Бретеле у оваквим приликама не долазе у обзир! Уколико се одлучите за сукњу, идеално је да буде средње дужине, јер таква неће претерано привлачити пажњу. Од накита је најбољи избор сат јер одаје утисак озбиљности и одговорности, док је пожељно да шминком постигнете ефекат одморног и природног изгледа.

Златна правила одевања за сваки дан

  • Средње дугме на сакоу закопчајте, а доње откопчајте! Горње дугме је ствар вашег укуса, слободе и расположења.
  • На кошуљи откопчајте највише два дугмета, све више од тога деловаће пренападно и неукусно.
  • За ципеле и каиш важи правило да буду исте боје, мада овде може да се направи изузетак, наравно, у зависности од боје ташне, хаљине итд...
  • Када су у питању дезени, будите опрезни! Понесите или два различита дезена исте боје или два иста дезена различитих величина.

  • Ваше хулакопке не би требало да буду тамније од сукње или хаљине коју носите.
  • Чарапе испод панталона долазе у обзир уколико су довољно дуге да се када седнете не види кожа ваших ногу.

Драгана Клашња

Фото: unsplash.com

Leave a comment