Тропско лето је увелико код нас и сви спас траже у хладовини и расхлађивању водом - било да путују на море, иду на реку или базен. Коначно је и корона попустила свој дуг и тежак замах који нас је све погодио и сада смо сви жељни одмора више него икад.

Unsplash.com Уживајте овог лета пуним плућима!

Неко кубури са новцем, неко са временом, неко са здрављем  -  различите су могућности избора и организације одмора. Свакако, уколико нисте у могућности да путујете, веома ће вам значити да одете на "београдско море" на Аду и да се сунчате, или  пливате или макар мало шетате поред воде. Сем тога имате и могућности да одете на базене  широм Београда или у вашем месту и да организујете рецимо рано јутарње купање.

Море и планина су нам потребни бар једном годишње и за тело и за душу. Немојте себи ускраћивати потребу одмора и видећете вишеструке бенефите у здрављу, енергији, расположењу. Можемо наћи замену за њих у виду одласка на реку или село али немојте прескакати дружење са природом - ту можете открити најбољег пријатеља.

Кретање је проток енергије најпре и веома је битан за психофизичко здравље човека одмор, како пасивни тако и активни. Када сте се одморили физички, сада је време да  напуните  ваше батерије  добром енергијом.  Наспавајте се пар дана, искључите будилнике, телефоне и дружите се са вашим креветом до миле воље. Након тога, превише размишљања о било чему није добро - зато је битно да се фокусирате на активни одмор. 

Изабери своју дестинацију и спакуј кофер за пут!

Кофер или ранац у руке, нешто уштеђевине и карта за ваш одмор из снова вас чека. Сунце, вода, таласи, ветрић, песак, зеленило, омиљена књига на трави -  све то чека на вас и вама је баш то потребно сваког лета.  Није битно да ли сте на скупој и далекој дестинацији, већ да освестите лепоту природе која се скрива на сваком кораку око нас и да одморите уживајући у њој.  Умети то - то је права уметност. Живите живот сада и то пуним плућима!

 

Сузана Марјановић

 

Leave a comment