Време је годишњих одмора, летњих путовања, скитања и лутања. Да би све ишло као по лоју, прво и основно је да без икаквог стреса спакујемо наше кофере. 

Док ви одмарате, ми мислимо на то како да вам те одморе учинимо још лепшим. Ево неколико савета који вам могу помоћи док покушавате да спакујете све што вам је на путовању потребно:

  1. Направите списак ствари које носите

Планирање, планирање, планирање... Знамо, доста вам је тога, посебно ако се спремате за одмор. Али добро направљен списак ствари које носите олакшаће вам на више начина: промислићете о ономе што пакујете и нећете убацити у кофер све што вам падне на памет и 2. знаћете тачно шта сте понели што ће вам олакшати паковање када се будете враћали. Дакле, две муве једним ударцем!

2. Одаберите оне ствари које се лако комбинују

Док правите списак, уједно ћете у главо замишљати и комбинације које носите на себи - нека оне буду састављене од једне или две ствари које иду буквално уз све - тексас шортс је незаменљив, бела и црна боја, пастелне боје, удобне сандале... Сигурни смо да имате пун орман таквих ствари, само их треба приметити!

3. Правилним слагањем до више простора у коферу

Златно правило - уролајте одећу уместо да је класично слажете један на други комад. Овде вам могу помоћи и вакуум кесе за паковање које ће уштедети простор. Још једна ствар коју не смете заборавити - не остављајте ништа нигде празно - потрудите се да сваки делић вашег кофера буде испуњен.

 

4. Ситнице нека стварно буду ситнице

Ако носите спрејеве, шампоне, регенараторе и сл. нека они буду спаковани у мале бочице, које можете купити у продавницама пластике, дрогеријама или на пијаци. Немојте оптерећивати свој несесер - одмор је време за опуштање, те вам тако не треба ни брдо шминке; лагана крема, маскара и сјај биће сасвим довољни.

5. Бирајте вишенаменске ствари

Мараме за плажу можете носити на више различитих начина, па што то онда не бисте искористили! Уместо гела за туширање и пене за бријање користите сапун, а лаптоп замените мобилним телефоном, који је увек уз вас.

Сад кад све ово знате, остаје вам само да се спакујете и отпутујете! Bon voyage!

 

Сања Ђукић

Фотографије: unsplash.com

Ако досад нисте били у прилици да посетите Мостар, шта вас чега у овом величанственом граду богатом историјом и традицијом прочитајте ОВДЕ.

Leave a comment