Мада је генерализација  као поступак проматрања света често погрешна, неки људи или ситуације сами по себи дају простор да се оваквом логичком операцијом изводе закључци о њима. Будући да изузеци потврђују правило, управо овим аргументом ћемо се оградити приликом расуђивања на дату тему, а она је: мушкарци који су наши погрешни избори. Премда свако заслужује да га са поштовањем ословљавамо, тако ћемо и припаднике ове класе именовати као господу погрешне.

Ову инспиративну господу смо груписали водећи се њиховом заједничком карактерном цртом – добри су манипулатори. А какви све то манипулатори постоје, прочитајте у продужетку текста!

Спреман да се „скраси“

Ово је, заиста, инспиративна поткласа господе чији се сваки припадник веома лепо уклапа у њима својствен образац понашања. Наиме, манипулатори су често врло интелигентни и прорачунати, а ове њихове особине често се најинтензивније манифестују када господа помисле да је време да  „уђу у мирну луку“... Они веома пажљиво бирају свој плен! Дакле, она је изузетно квалитетна особа, али ни случајно не сме да буде свесна своје вредности, јер ће то песпотребно да отежа „улов“. Она често ни не зна да има ту част да буде одабрана, али не мари! Манипулатор има своје методе којима ће савршено одиграти улогу њеног будућег господина правог.

Покушаће да убеди жртву да није довољно добра., што има за циљ рушење њеног самопоузадања, а познато нам је да су несигурне личности веома лак плен. Рећи ће, на пример, да нисте добро спремили јело, иако је све појео итд... Насушна потреба да буде супериоран му је изнад свега. Губљење контроле над пленом за њега је клизав терен и неприродно станиште.

Манипулатор често обећава и пружа оно што је проценио да вам у датом моменту треба; било да је то посао, новац, утеха... Његов циљ да се поистовети с вама и тако вас у потпуности придобије. Елиминисаће ваше окружење: породицу, пријатеље, родбину и остале који би могли да буду ваш „глас разума“. Уколико донесете одлуку да на ову представу ставите тачку, наравно, он се неће лако предати. Има свој план Б: нагло ће постати љубазан, послушан и пажљив не би ли од вас измамио емоцију или сажаљење. Ако пак процени да нема назад и да је откривен, постаће непријатан. Међутим, нема потребе за бригом. Не тако брзо и лако, али ипак ће кренути у лов на другу жртву. Са имиџом лошег манипулатора он се никада не мири!

Господа са морских плажа

Море је магична дестинација. Оно буди емоције, разбуктава страсти, омамљује разум... Има ли лепше љубави од оне летње, романтичне, уз звуке таласа и сутон на обали! Лепо звучи, али само у машти. У стварности су ове дестинације препуне господе погрешних. Има их колико и каменчића на плажама, док су шкољке заиста ретке...

Ова господа испредају ловачке приче: требало је да буде успешни фудбалер, али је доживео незгоду или има озбиљне планове за будућност – посао који је покренуо биће уносан или је много, много заљубљен и то му се никада раније није десило на летовању. Постаје опасно кад почнете да му верујете. Никада не смете заборавити да на уму има само једно – добар провод! Ако ће вам бити лакше, нисте једини!

Нараво, изузеци увек постоје и нема сумње да су се многи брачни другови упознали управо на летовању!

Лажни другови

Ако верујете у мушко – женска пријатељства и имате другове, могуће је да се међу њима нађе и понеки лажни. Открићете га уколико запазите да се, знајући да сте у вези, понаша попут освајача: дели комплименте, ласка, проналази начин  да понизи вашег изабраника... Ова господа нису ваши прави пријатељи, али ни прави кандидати за партнера. „Добри момци“  никада не узимају туђе и врло добро знају како се не гради срећа!

Пажљиво ће слушати о проблемима у вашој вези и покушаће да их преокрене у своју корист. Најбољи знак да има скривене намере је његово непрестано упоређивање са вашим партнером. Он је, наравно, у свему бољи! То нам говори да је његов суштински циљ да нахрани его, а нема хранљивије намирнице за его од победе на текмичењу са другим мушкарцем.

Уколико вас његово манипулативно умеће превари и одаберете њега, он ће бити задовољан, али не задуго. Када вас добије, облизаће брке, окренуће се и отићи. Освојена му баш и не требате...

Наравно да оваква искуства не могу да оповргну чињеницу да су из многих пријатељстава настајале велике љубави! На крају крајева, нису сви му шкарци исти! ?

Питате се ко је онда господин прави? Он је ту негде око вас, а приближиће вам се изненадно, када употпуности упознате и заволите себе. 

Драгана Клашња

Фото: unsplash.com

Leave a comment