Удружење Free Space наставља своје активности серијом концерата под отвореним небом. Први у низу ће бити концерт Краља Чачка, у суботу, 21. августа са почетком у 20 часова  на “Open Air” кровној тераси, ТЦ Променаде

 

 

 

Старе песме, нове песме, хитови, ламенти, химне, протестне ноте и севдах – све то на начин како само Краљ Чачка и бенд могу да испоруче. 

Улазнице су у продаји по цени од 1.200 рсд, а доступне су на GIGSTIX продајним местима, као и онлајн на адреси: http://gigstix.com/sve…/6-koncerti/3266-kraljcacka2021

На дан концерта цена улазнице ће бити 1.500 рсд.

За многе посетиоце његових концерата, дилеме нема: Краљ Чачка јесте некрунисани владар музике коју је тешко сврстати у неку категорију. Његова инспирација лежи у оном, за многе, савршеном скровишту: између најдубљих емоција и уметности свирања, између ноћи у задимљеном бару и јутра које мења све, између музике путујућих трубадура и тананих џез мелодија. Из тог скровишта Краљ Чачка излази на главну улицу и води нас са собом на пут око света. 

Краљ Чачка је песник и кантаутор рођен у Чачку, који већ неколико деценија живи и ради у Београду. Објавио је збирку песама „На маргини“ (Лом), као и два албума –  „Земља снова“ (2016) и „Спусти светоснт на пут“ (2018). Аутор је, заједно са Марком Марићем, оригиналне музике за филмове „Последња авантура Кактус Бате“ (2018) редитеља Ђорђа Марковића и „Реална прича“ (2019) редитеља Гордана Кичића. Добитник је награде „Струне од светла“ за 2017, која се додељује за посебан допринос афирмацији песничке речи у рок и блуз музици.

За оне који воле референце:

Музика Краља Чачка представља мешавину блуза, џеза, рокенрола и шансона, а рокенрол ветеран Жикица Симић је за Краља Чачка рекао: “Опасном магистралом – преко раскрсница и поред странпутица – са гитаром преко рамена, као јунак старих добрих филмова, Краљ је стигао на рок сцену. Са собом је донео мудре, лепе и горке песме, у којима се искреност и аутентичност оштро супротстављају изопаченостима овог времена.” 

Фантастични писац Миљенко Јерговић у свом осврту на албум „Спусти светлост на пут“ и генерално поезију Краља Чачка за „Јутарњи лист“ је написао: „Спусти светлост на пут“ је међу неколико најважнијих албума глазбе за преосталу писмену чељад, снимљених југоисточно од Беча у задњих тридесетак година. Ненад Марић моћан је пјесник.“

Како до Open Air“ кровне терасе, ТЦ Променаде: 

Концертном простору могуће је приступити од 19:00 часова, а до њега се стиже лифтом (ниво 2Б), као и уз степенице на паркингу.

Чекамо вас!

Leave a comment