Млади европски амбасадори вас позивају на свој четврти онлине догађај под називом “Colours Of Volunteering – Painting Youth Solidarity” (Боје волонтеризма – насликајмо омладинску солидарност), који ће се одржати у четвртак, 11. фебруара 2021. године, у 18.00 на WeBalkans Facebeook Live страници.

Боје волентеризма – насликајмо омладинску солидарност!

Током догађаја у који ће се уживо укључити млади широм региона, очекује вас интерактивна дискусија посвећена важности волонтирања и омладинској солидарности, посебно током пандемије вируса COVID-19. Сви ћемо имати прилику да чујемо инспиративне приче свакодневних хероја, ентузијаста, волонтера и представника организација са Западног Балкана и ЕУ који ће нас мотивисати да чинимо добра дела и постанемо бољи људи.
Као новинарке и новинаре, грађанке и грађане и наше узоре, оне који су такође током пандемије дали свој допринос друштву и заједници позивамо вас да нам се придружите и поделите наш догађај путем ваших медија као и на друштвеним мрежама како бисмо сви заједно ширили поруку солидарности и хуманости! Напомињемо да су током догађаја омогућена питања путем Facebook live-а.
Иницијатива ,,WeBalkans – Young European Ambasadors’’ део је Програма регионалне комуникациионе стратегије Европске уније према Западном Балкану. Мрежа Млади европски амбасадори је покренута у августу 2020. године, након што се више од 400 младих људи из целог региона пријавило за учешће током ког су скупили више од 80.000 гласова подршке из целе ЕУ и из региона. Коначних 60 победника – Млади европски амбасадори (YЕА) сада су креативна мрежа Западног Балкана (Албанија, Босна и Херцеговина, Косово *, Црна Гора, Северна Македонија и Србија). Они су заинтересовани за учење о вредностима ЕУ и пружање својим вршњацима више информација о могућностима које ЕУ нуди. Такође, њихов циљ јесте и заговарање различитих тема од значаја за младе као што су интеркултурално учење, заједничке регионалне иницијативе младих, иницијативе локалних заједница, уметност, култура, спорт, дигиталне технологије, заштита људских права, а у овом случају – омладинска солидарност и волонтерство.
Линк на Агенду и Wеб стреам догађаја: https://www.webalkans.eu/en/yea/events/colours-of-volunteering-painting-youth-solidarity/
Link na Facebook Live: https://www.facebook.com/webalkans.eu

Сва питања везана за односе са јавношћу, можете послати на адресу пресс канцеларије пројектног тима WeBalkans: g.cellini@blumm.pomilio.com; ufficiostampa@pomilio.com

Leave a comment