Премијера плесне представе ,,Плес угрожених птица” 6. фебруара у Новосадском позоришту.

Да ли си љубитељ позоришта?

Новосадска секција Међународног савета за игру CID-UNESCO
Премијера представе “Плес угрожених птица”, одржаће се 06.02.2021. у Новосадском позоришту (Ujvideki Szinhaz) у терминима од 17 и 19 часова.


Плесна представа ,,Плес угрожених птица” настала је као резултат истоименог пројекта Удружења грађана ,,Новосадска секција Међународног савета за игру CID-UNESCO”, оствареног у сарадњи са организацијом ,,Ново културно насеље”, а суфинансираног од стране Градске управе за културу Града Новог Сада.


Представа кроз савремени плесни израз приказује проблематику угрожених птица Србије, где публику упознајемо са птицама и проблемима због којих нестају под утицајем људске делатности.

Продукцију пројекта реализовали су Ена Ентина Гуцунски Накић испред ,,Новосадске секције Међународног савета за игру CID-UNESCO” и Марко Јозић, испред организације ,,Ново културно Насеље”.
Концепт и режију потписује Ена Ентина Гуцунски Накић, менторка пројекта је Александра Кетиг, а кореографкиње Александра Кетиг, Милица Лончар и Ена Ентина Гуцунски Накић, у сарадњи са играчима који су активно учествовали у кореографском процесу.

Играчи: Јелена Иванчевић, Сташа Кукић, Нина Путник, Иван Салонски, Милица Ћирић и Александра Чавић.

Сарадници на пројекту су млади новосадски музичари, фотографи и сниматељи, као и активисти из Научно истраживачког друштва студената биологије и екологије ,,Јосиф Панчић”.

Поред представе коју публика може да погледа 06. фебруара у Новосадском позоришту, у оквиру пројекта креиран је и плесни филм, који је доступан на Јутјуб каналу Удружења.

Као и серијал уметничких фотографија ауторке Катарине Брет, које се могу погледати на вебсајту удружења и Инстаграм профилу плес_птица. На веб-сајту такође можете пронаћи више информација о пројекту и учесницима.

Због неповољне епидемиолошке ситуације, број места у гледалишту ограничен је на 50, како би се испоштовале све прописане и неопходне мере. Карте су у продаји по цени од 300 динара, а могу се резервисати преко Инстаграм профила пројекта или веб-сајта Удружења.

Leave a comment