Пред крај године сви у глави премотавамо дешавања током године, анализирамо шта смо постигли или нисмо и шта смо могли боље. Тада обично доносимо неке закључке и одлуке – правимо своје планове за наредну годину.

Unsplash.com – Да ли си кренуо да остварујеш своје новогоидшње одлуке?

Већина људи анализира своја дешавања и планира нова, пред почетак нове године и то на неформалан начин, док неки људи стриктно бележе своје планове у роковник. Да ли ће се остварити планирано зависи од нас највише, бележили то написмено или у нашој глави. Остварење зависи од реалности циљева, али највише и од наше воље – решености да то остваримо, мотивације и дисциплине.

Када крећемо да остварујемо нове планове и жеље?

Друго битно питање је када крећемо са реализацијом новогодишњих одлука? Прошао је празнични мини одмор, једна од најчешћих одлука на почетку године је вежбање. Средина јануара је идеална да прикупите своје реквизите за вежбање, спотску одећу и да кренете правцем који се наумили. Да ли је то шума за трачање, теретана или кутак у соби – битно да кренете на време, јер почетак је најтежи.

Шта је то желимо и којим циљевима стремимо?

Неке од честих новогодишњих жеља поред вежбања су одређена штедња или куповина, нови посао, нови хоби. Неке од жеља зависе само од нас, а многе жеље не зависе само од нас, али наш допринос и усмереност у том правцу могу бити кључни.

Unsplash.com – Када почињемо са реализацијом новогодишњих одлука?

Да ли ћемо реализовати наше планове и остварити наше жеље, највећим делом зависи од наше упорности и нашег залагања на том пољу. Ако сте већ решени да нешто остварите, онда вредно почните да дајете допринос томе. Немојте се надати да ће вас погодити срећа изненада и не препуштајте своје планове случају. Радите на свом циљу и бићете све јачи на том путу. Друга половина јануара је идеална за благовремени почетак рада на новогодишњим плановима.

Сузана Марјановић

Leave a comment