Изашло је 11. издање публикације Европски дневник коју прати наградни конкурс за креативне и иновативне радове средњошколаца.
Конкурс је отворен за све ученике средњих школа од првог до трећег разреда који желе да пошаљу радове на тему односа Србије и ЕУ или на неку од тема које су покривене Европским дневником.

Да ли си заинтересован?

РОК ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ РАДОВА ПРОДУЖЕН ЈЕ ДО 15. ФЕБРУАРА 2021. године у 23:59h, а радови пријављени након истека наведеног рока неће бити узети у разматрање.
ОВОГОДИШЊЕ ТЕМЕ КОНКУРСА СУ:

  • ЕУ и Србија
  • ЕУ у твом свакодневном животу
  • Митови о ЕУ
  • Људска права
  • Животна средина и климатске промене


Најкреативније радове бира стручки жири, али и гласови публике путем онлајн платформе evropskidnevnik.rs.
НАГРАДЕ за ауторе најбољих радова је путовање по Европи, како би из прве руке осетили како изгледа свакодневни живот у ЕУ. Уколико епидемиолошка ситуација не буде повољна, награде ће бити новчане: I награда – 500 евра, II награда – 350, III награда 150 евра.
Европски дневник покрива широк спектар тема од настанка ЕУ и њених институција, преко екологије, људских и мањинских права, заједничког тржишта и валуте ЕУ, до могућности за наставак образовања у некој од земаља чланица ЕУ. Можда ће вам најзанимљивије бити развејавање митова о ЕУ који постоје у јавности. Посебан део посвећен је односу Србије и ЕУ који има за циљ да ученицима и ученицама приближи процес преговора о приступању Европској унији, а наставницима служи као корисно наставно средство.
Онлајн издање и овогодишње пропозиције конкурса можете прочитати на ЛИНКУ.
Презентацију о конкурсу можете погледати на нашој ФБ страници – ЛИНК.
Уколико желите штампани примерак Дневника пишите на office@euinfo.rs или ми ћемо га послати на вашу адресу.
Публикацију Европски дневник 2020/2021 финансирала је Делегација Европске уније у Републици Србији. Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Министарство за европске интеграције Републике Србије подржали су пројекат и учествовали у припреми овог дневника.

Leave a comment