У четвртак, 21. јануара од 19h Омладински центар ЦК13 организује:

Нова књига Лане Басташић под називом Млијечни зуби објављена је крајем прошле године у издавачкој кући “Боока”. Ова збирка се састоји од 12 кратких прича у којима се као главни протагонисти појављују деца различитих узраста, кроз које се проговара о свакодневном породичном животу који је испуњен насиљем, тајнама, стидом и другим проблемима одрастања.

Да ли си заинтересован за промоцију књиге?

Пренос промоције ћете моћи да пратите преко фејсбук странице Црне куће, као и да постављате питања. Са Ланом ће разговарати Ђорђе Мајсторовић, уредник књижевног програма Омладинског центра ЦК13.

Лана Басташић (Загреб, 1986) објавила је збирке кратких прича “Трајни пигменти” (2010) и “Ватромети” (2013), књигу прича за децу “Настја црта сунце” (2015) и збирку поезије “Наивни триптих о Босни и умирању” (2014). Њен први роман, “Ухвати зеца”, освојио је Европску награду за књижевност 2020. године. Роман је уврштен у најужи избор за НИН-ову награду и преводи се на тринаест језика. Добила је неколико награда за кратку причу (између осталих, Зија Диздаревић, Улазница и Карвер: Одакле зовем), две награде за поезију (Тарга УНЕСЦО у Трсту и Дани поезије у Зајечару), и награду за необјављену драму (Камерни театар 55 у Сарајеву). Приче су јој објављене у Пољима, Сарајевским свескама, Повељи, Фантому слободе и другим регионалним часописима.

Leave a comment