Фондација 1% за крај 2020. године пружила је подршку најуспешнијим младим талентима који су током године освајали медаље на светским такмичењима у области природних и друштвених наука.

Фондација 1%

Овим је Фондација успешно реализовала свој финални пројекат у овој години под називом „Награде младим таленатима за остварене резултате на међународним такмичењима у 2020. години“ у оквиру којег је наградила 48 најуспешнијих младих талената у виду новчаних донација.

Циљ пројекта јесте оснаживање и подржавање младих и талентованих људи који су се у претходној години истакли својим радом, залагањем и постигнутим резултатима на међународним такмичењима где су успешно представљали нашу земљу. Реализацијом овог пројекта, Фондација је показала да се сви доприноси препознају и вреднују.

Овај новогодишњи поклон за 48 освајача медаља на интернационалним такмичењима, изабраних од стране Српске академије наука и уметности, реализован је кроз новчане донације у вредности од по 10.000 РСД (укупан износ од 480.000 РСД). Циљ донације јесте подршка и подстицај даљем усавршавању и едукацији награђених талената.

Фондација 1%, основана 2018. године, има за циљ подршку младим, талентованим људима да открију и остваре своје таленте, идеје и потенцијале. Подржава младе научнике, истраживаче, иноваторе и уметнике за учешће на међународним такмичењима или за школовање и усавршавање на међународним факултетима и универзитетима. Принцип којим се Фондација 1% води заснива се на томе да верујемо да свако од нас може дати барем мали допринос и на тај начин заједничким снагама можемо креирати позитивну промену и побољшати свет у којем живимо. Ако барем 1% људи препозна идеју и донира 1% свог времена, знања или новца, континуирано сваког месеца, сигурно можемо учинити наше окружење бољим и подстицајним местом.

Фондација има отворен и хуманитарни СМС број 7001 на који можете у било ком тренутку послати поруку (цена поруке је 200 РСД, пдв се не наплаћује) и подржати младе таленте.
Више информација о раду Фондације и њеним пројектима и акцијама можете пронаћи на сајту Фондације, Инстаграм страници, Фејсбук страници и ЛинкедИн страници.

Leave a comment