2020. година – учитељица живота, велико искушење и болна поука која ће можда променити цео свет.

Вероватно су ретки они који се овог децембра нису запитали да ли се можемо надати бољој новој години. Тешко да смо могли замислити да ће цели свет задесити тешка епидемија од које ћемо се опорављати дуго. Шта нас чека даље, можемо да претпоставимо – борба са вирусом, мере заштите и опреза, физичка дистанца. Све у свему, пред нама је благи опоравак људи и опоравак привреде. Прихватање да ћемо живети још неко време живот у доба короне са свим оним што тај живот подразумева – није лако.

Значај флексибилности

Што се пре навикнемо биће нам лакше и више ћемо ценити све оно што смо имали, али нисмо посебну пажњу томе придавали. Здравље, дом, храна, пријатељи, породица, љубимци – то је суштина свега да бисте увидели кад се пробудите да сте заправо срећник.

Приоритети

Многи од нас су изгубили посао, многи су остали без путовања и материјалних ствари, многи су се развели услед кризе, али имајте на уму – многи су изгубили живот. Кад већ нисте у овој категорији све остало можете повратити и надокнадити. На крају увек се сетите једне битне ствари. Ако сте ви ти који су сада здрави – верујте, много сте постигли ове године. Нема планова за специјалан дочек ове нове године, али ако имате круг најближих са којима можете уз трпезу по избору да прославите нову годину у свом дому – то је велико богатство.

2020. као учитељица живота

Корак по корак, жеља по жеља и дочекаћемо и бољу нову годину. Нека стара буде упамћена као строга учитељица живота, која нам је дала важну и мудру поуку живота. Смишљајте своје жеље и чекајте Деда Мраза. Не постоји радост у стварима, радост је у нама – сада и овде! Искористите снагу радости у вама сви заједно и космос ће се удружити да вам испуни жеље! Срећно!

Сузана Марјановић

Фото: Unsplash.com

Leave a comment