Обавештавамо вас да ће у понедељак, 21. децембра од 17 сати, бити одржана онлине презентација 11. издања публикације „Европски дневник“ и наградног конкурса „Европа и ја“ који је намењен ученицима средњих школа у Србији.

Европски дневник

 

 

 

 

Презентација ће бити уживо емитована на фејсбук страницама ЕУ инфо кутак Ниш и ЕУ инфо кутак Нови Сад и на YТ каналу ЕУ у Србији.

Презентација је намењена средњошколцима и наставницима из целе Србије који ће се упознати са садржајем публикације „Европски дневник“ као и могућношћу да освоје наградно путовање по Европи на конкурсу „Европа и ја“

Европски дневник покрива широк спектар тема од настанка ЕУ и њених институција, преко екологије, људских и мањинских права, заједничког тржишта и валуте ЕУ, до могућности за наставак образовања у некој од земаља чланица ЕУ. У Дневнику се може сазнати више о путовањима, студијама и студентским разменама, фондовима и стипендијама, волонтирању и учењу језика, о ономе што нас чека када Србија буде чланица ЕУ, као и о животу у другим земљама Европе.

Европски дневник и ове године промовише наградни конкурс “Европа и ја” за ученичке радове. Конкурс је отворен за све ученике средњих школа од првог до трећег разреда који желе да пошаљу радове на тему односа Србије и ЕУ или на неку од тема које су покривене Европским дневником. Награда за ауторе најбољих радова је путовање по Европи маја 2021. године, како би из прве руке осетили како изгледа свакодневни живот у ЕУ.

*У случају немогућности да се путовање реализује због епидемиолошке ситуације, награђени ученици ће добити вредне ваучере.

Заинтересовани средњошколци за праћење презентације могу да се пријаве на овом линку како бисмо их убудуће обавештавали о свим детаљима везаним за Европски дневник.

Leave a comment