Децембар је доба године када дарујемо и примамо посебну пажњу, најчешће у облику разних поклончића намењених за драге особе. Обично током године запамтимо шта би наша драга особа желела да добије, да купи и онда почиње ковање планова за изненађење за крај године. Углавном ослушкујемо шта наши драги говоре, шта очекују, шта би их обрадовало, изненадило и онда ми ступамо у акцију новогодишњег шопинга.

ФОТО: Да ли сте спремили новогодишње поклоне?

 

 

 

 

 

Ове године је специфична прилика и посебног дочека неће бити због епидемиолошке ситуације али то није разлог да наше драге ускратимо за посебан знак пажње. Да ли тај знак пажње мора да буде материјалан? Како би то доживљавате и како сте ви даривани или дарујете у новогодишњем месецу?

Децембар се углавном воли због посебне атмосфере и еурофије. Ове године нам је тај исти тај децембар више пун емпатије него еуфорије. Сигурно свако од нас барем зна неког ко је ове године  изгубио свог блиског у току битке са ковидом или се тај неко бори за живот? Да ли у тој ситуацији која нас са свих страна окружује можемо пожелети или очекивати поклон?

Покажите драгима како сте мислили о њима и изненадите их на посебан начин. Пронађите време које никад нисте имали и проведите са њима викенд на селу, припремите им ручак, отиђите у шуму, гледајте заједно филм. Напишите им у писму све оно што сте увек хтели и што одувек мислите о њима али никад није било прилике да то кажете. Уз писмо умотајте, у украсни папир, ако сте у могућности, неку ситницу коју драга особа воли. Можда је то књига на акцији, можда је то брош на улици, можда је то старо опоро вино, можда је то једно парче посебне торте. Сакријте поклончић, испод стола, поред јелке, или пошаљите курира да им то уручи онда кад се најмање надају.

Најбитније је да се ваша драга особа осети вољено, посебно, можда одушевљено, можда изненађено, усхићено, свакако веома пријатно и лепо. Како ћете изазвати таква осећања код ваше драге особе  – то ви најбоље знате. Мислите о вашим блиским особама и негујте ваше односе. Даривајте љубав на разне начине и биће вам љубав даривана на још више дивних начина. Откријте што више  начина за љубав у децембру!

 

Leave a comment