ЕУ инфо кутак у Нишу организује нову онлине радионицу у оквиру серијала едукативних догађаја за предузетнике. У четвртак, 17. децембра од 18 сати, заинтересовани ће имати прилике да се упознају са програмима подршке Европске инвестиционе банке (ЕИБ) и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).

Да ли те заним онлине радионица за предузетнике?

 

 

 

 


ЕИБ већ више од деценије помаже развој малих и средних предузећа кроз велики број кредита и донација у сарадњи са локалним банкама, доприноси унапређењу конкурентности српске привреде и развоју иновативног предузетништва. Поред малих и средњих предузећа, значајна средства су издвојена и за развој стартуп компанија и преко 800 микропредузећа кроз различите програме.
ЕБРД српским предузећима обезбеђује потребне вештине како би била иновативнија, привукла финансијере, стекла одговарајуће експертизе и постала пословни лидери, повећавајући конкурентност и продуктивност приватног сектора у Србији. Програм такође обезбеђује и обуку за домаће консултанте с циљем да унапреде своје услуге за саветовање предузећа.
Током радионице сазнаћете какве кредите и гаранције даје ЕИБ преко банака у Србији и шта је ЕИБ ИнновФин програм. Причаћемо о саветодавној подршци ЕБРД за мала и средња предузећа, кредитима и улагањима у активу предузећа.
Предавач ће бити Иван Бркић, консултант и предузетник. Има више од 15 година професионалног искуства у раду са ЕУ програмима, посебно онима за подршку иновацијама и малим и средњим предузец́има. Поред тога, бави се подучавањем различитих потенцијалних кандидата и/или корисника механизама ЕУ финансирања у Србији, БиХ и на Кипру у областима припреме предлога пројеката, управљања пројектима, финансијске анализе и буџетирања, пословних иновација и приступа финансијама.
Учешће на радионици је бесплатно, али је потребно да се сви заинтересовани пријаве попуњавањем формулара који се налази испод, најкасније до 16. децембра или до попуне капацитета.
ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР – ЛИНК
***
Ово је само једна у низу радионица коју ћемо организовати у наредном периоду како бисмо свим потенцијалним и тренутним корисницима ЕУ програма приближили могућности за аплицирање, добијање финансијске и/или саветодавне подршке за развој свог бизниса.
Мала и средња предузећа, као и веће компаније могу конкурисати за финансијска средства и саветодавну помоћ у пословању путем неколико програма и пројеката Европске уније. У зависности од пројекта, програма и области којом се предузећа баве, средства Европске уније могу бити у облику бесповратних средстава, зајмова, а у неким случајевима и гаранција.

Leave a comment