Најкраћи дан 2020

Организација Филмкултура позива све заинтересоване студенте, младе професионалце и филмске ентузијасте да се пријаве на програм Мастерцласс предавања у оквиру фестивала Најкраћи дан 2020.

Пријаве су отворене!

 

 

 

Најкраћи дан је фестивал краткометражног филма, који се традиционално већ шест година заредом одржава 21. децембра, када се обележава Светски дан кратког филма. Овогодишње издање фестивала одржава се у онлине формату, под слоганом Продужи Најкраћи дан, и поред филмског програма који ће се целог дана емитовати на Cinesseum платформи- нашем првом онлине биоскопу, обухвата и пет Мастерцласс предавања која ће бити реализована за викенд 19. и 20. децембра путем Зоом платформе.

Учесници Masterclass програма имаће прилику да чују примере из искуства еминентних стручњака у области различитих аспеката продукције краткометражног филма, те да унапреде своја знања у овој области.

У оквиру програма наћи ће се предавања из области: развоја сценарија и идеје краткометражног филма (предавач: Нађа Петровић), финансирања (предавач: Јована Караулић), припреме и избора локација (предавач: Филм ин Сербиа- Милица Божанић и Тања Митић), продукције и снимања (предавач: Марија Леро), као и анимираног краткометражног филма (Ана Недељковић и Никола Мајдак).

Услов за пријаву на Masterclass јесте искуство рада на барем једном краткометражном филму, било да је у питању аматерски, студентски или професионални пројекат.

Линк за пријаву налази се на следећем линку.

Додатне информације о фестивалу, филмском и Masterclass програму можете пронаћи на друштвеним мрежама: Facebook- Najkraći dan / The Shortest Day i Instragram- @najkracidan

Коментари

Leave a reply