Позивамо вас све да се пријавите на ову занимљиву дводневну обуку на тему која се дотиче сваког појединца!

Да ли си заинтересован за обуку?

 

 

 

 

Концепт је врло интерактиван, а водиће је лиценцирани тренери медијске писмености Анђа Петровић и Александра Драгутиновић.

Представићемо вам основне приступе медијског извештавања, причаћемо о важности уређивачке политике и власништва медија, типовима дезинформација и улози емоционалне интелигенције у свему томе.

Затим, кроз вежбе објаснити у чему је разлика између скривеног рекламирања и пропаганде? Разлика између манипулисања чињеницама и пристрасности? Шта је и чему служи кликбејт и шта је то фото форензика? Разлика између тролова, ботова и инфо-ратника? Где је граница између говора мржње и слободе изражавања?

Ове виртуелне радионице ће се одржати на Зоом платформи и то у два термина, а сваки учесник ће добити сертификат о завршеној едукацији. Укупно трајање обуке је шест часова, а подељена је у два дана. Имаћемо и паузе, не брините!

Први термин: понедељак 14. децембар и среда 16. децембар од 18- 21h.

Други термин: понедељак 21. децембар и среда 23. децембар, од 18-21h.

Запамтите, свака информација је производ, те сходно томе, морамо имати критеријуме на основу којих креирамо, али и усвајамо своје медијско окружење.

Могу се пријавити сви заинтересовани попуњавањем кратког формулара. Циљна група су млади, од 18 до 35 година, али се слободно пријавите уколико вас тема занима, без обзира на узраст!

Овај програм се спроводи под покровитељством ИРЕX-а и Амбасаде САД-а у Београду.

Обука је бесплатна, али је број места је ограничен, резервишите своје место на време!

Срдачан поздрав,
Амерички кутак Нови Сад

Leave a comment