Хуманитарна фондација “Осмех на дар” ове године спроводи 15. по реду Новогодишњу акцију. Главни циљ акције јесте прикупљање новчаних и робних донација (у виду слаткиша, сланиша, школског прибора, књига и нових играчака) ради прављења новогодишњих пакетића за социјално и здравствено угрожену децу широм Србије.

15. Новогодишња акција

 

 

 

 

 

Како је ова година специфична сама по себи, те због епидемије COVID-19 вируса нисмо у могућности да организујемо штандовање на факултетима, као што смо радили у току претходних акција, прикупљање робних донација за пакетиће ће се одвијати у многим кафићима, предшколским установама, основним и средњим школама, спортским клубовима, козметичким салонима, итд., без присуства наших активиста.  На поменутим локацијама, у период од 5.11. до 20.12. биће постављење кутије за робне донације.

Овогодишња акција, за разлику од претходне четири, није започета Осмеховим фестивалом лампиона, који се одржавао у Новом Саду, те из тог разлога фондација трпи финансијски губитак у износу већем од 1 милиона динара (1.000.000).

Фондација „Осмех на дар“ је прва студентска хуманитарна фондација, активна од 2006. године, а званично основана 2009. године. Основни циљеви Фондације су помоћ социјално и здравствено угроженој деци и деци са посебним потребама у Србији, ширење свести о социјалним и здравственим  условима, као и унапређење и промоција културе и образовања, у сиромашним и неразвијеним областима широм Републике Србије (са посебним освртом на Косово и Метохију).

Додатне информације о акцији, као и локације на којима се прикупљају донације можете погледати на нашој инстаграм страници @osmeh_na_dar, фејсбук страници Осмех На Дар, као и на нашем сајту www.osmehnadar.org.

Leave a comment