Онлајн конференција Како и зашто у еко-предузетнишву одржаће се у суботу, 21. новембра, уживо онлајн на Зум (Zoom) платформи са почетком у 10.30 часова.

Еко-предузетници, покретачи еколошких бизниса и креатори еколошких решења поделиће са публиком своја искуства и одговорити на питања о изазовима и предностима еко-бизниса. Заједно са стручњацима из екологије говорници на конференцији причаће и о тренутном стању животне средине, степену бриге о природи и последицама по планету Земљу.

Током првог дела конференције публика ће бити у прилици да чује искуства, мишљења и ставове еко-предузетника, еколога и других стручњака из области заштите животне средине, као и да постави питања. Други део догађаја биће панел-дискусија на тему где смо сада у развоју еколошке свести и како чинити промене набоље, као и како изгледа бити еко-предузетник у Србији. Пријаве се врше слањем мејла на zpkonferencija@gmail.com.

У првом делу конференције ће говорити Весна Шабановић из Секретаријата за заштиту животне средине Града Београда, Игор Јездимировић из Инжењера заштите животне средине, Милица Милошев, мастер еколог, Тамара Божанић, активиста у овој области.

У другом делу учесници ће чути искуства еко предузетника: Драженке Шоћ испред Софи козметике, Николе Ђорђевића из Книтомание и Нине Стефаније Блажевић – Незаборав, док ће у панел-дискусији учествовати представници из Еко курира и Книтомание, Данијела Гаврић, мастер аналитичар животне средине и Дејан Радивојев мастер инжењер саобраћаја.

Конференцију Како и зашто у еко-предузетништву организује неформална група Омладинци у зеленом предузетништву, у сарадњи са Омладином Јазаса и Опенсом. Конференција се спроводи у оквиру пројекта Београдске отворене школе „Зелени инкубатор“, уз финансијску подршку Европске уније.

 

Од 2000. до данас, Европска Унија донирала је више од 3.6 милијарди евра Србији.Средства су коришћена за подршку развоја, квалитета живота и реформи у следећим сферама: цивилна заштита, заштита од поплава и помоћ поплављеним подручјима, образовање, повезаност, заштита околине, здравствена заштита и заштита потрошача, култура, владавина права, локални развој, послови и привредни раст, јавна администрација, миграције, управљање јавним средствима, цивилно друштво и медији, социјална инклузија, омладина и спорт. ЕУ подршка је имплементирана кроз сарадњу са Владом Републике Србије. Европска Унија је донирала Србији више развојних средстава него сви други интернационални донатори заједно.

Leave a comment